Неправителствената организация Сдружение "Артилерия - генерал Владимир Вазов" в Плевен

...
Неправителствената организация Сдружение "Артилерия - генерал Владимир Вазов" в Плевен
Коментари Харесай

Неправителствена организация обяви конкурс Защо обичам България?

Неправителствената организация Сдружение "Артилерия - военачалник Владимир Вазов " в Плевен разгласи конкурс за есе на тематика "Защо обичам България? ". Това заяви ръководителят на сдружението, о.з. подполк. инж. Радослав Георгиев.
По думите му в организацията членуват най-вече офицери и сержанти от запаса от Плевен и района, само че постоянно се обръщат със свои патриотични и родолюбиви начинания към младежите и децата.

Новата концепция на сдружението е ориентирана към учениците от Неделното учебно заведение "Българска камбана " в Одеса, Украйна, сподели Георгиев. Децата от пети до единайсети клас са поканени от плевенската организация да пишат по тематиката, като създателите на най-хубавите съчинения ще получат предметни награди, добави той.

Организаторите чакат младежките съчинения да дойдат в Плевен до 25 февруари 2019 година, след което творбите ще бъдат оценени от преподаватели, а резултатите ще бъдат оповестени на 11 март 2019 година

Радослав Георгиев сподели, че концепцията за състезанието е зародила непринудено след диалог с учителката Надежда Друмева. Като бесарабска българка тя е приключила университет в България и сега е учител в плевенската община Пордим. Друмева е подкрепила свои възпитаници от Пордим за присъединяване в предходния конкурс, проведен от сдружението, които написали есета на тематика "Защо ще остана в България? ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР