Неправителствената организация Отворени врати, която наблюдава преследването на християни и

...
Неправителствената организация Отворени врати, която наблюдава преследването на християни и
Коментари Харесай

Преследваните християни по света

Неправителствената организация " Отворени порти ", която следи преследването на християни и поддържа жертви по целия свят, показва своя Световен лист за наблюдаване за 2018 година, описвайки къде християните са най-застрашени .

Те употребяват система от точки за категоризиране на всяка страна, като се има поради освен насилието против християни, само че и дискриминирането .

Има няколко изненади тази година, изясняват те, Афганистан е тъкмо след Северна Корея, която остава отпред на листата, само че Непал е стигнал до номер 25. На какво се дължи тази неприязън към християните и по какъв начин наподобява тя на избрани места по света изяснява Лиза Пиърс, основен изпълнителен шеф на " Отворени порти Англия и Ирландия ",

Един от факторите е враждебността на групи като ДАЕШ (Ислямска държава), което има повече общо с идентичността, в сравнение с с идеологията. " В някои страни, да вземем за пример Афганистан , където обстановката е извънредно сериозна, първо ви разпознават на родов принцип, дружно с вашата вяра . Когато се отвърнете от племето си, вие се отклонявате от общността и отхвърляте всички, които са вложили във вас до този миг ", изяснява тя.

" Има религиозна асоциация, тя е съобразена с племето или националността, а когато някой се отвърнат от това, е възприемано като фундаментално отменяне на хората към тях ", добавя Пиърс.

 Снимка 333506
Източник:

Тя дава образец с новопоявилите се в класацията Непал и Индия с десни националистки партии в тези страни. " Да бъдеш индианец или да си непалец, би трябвало да бъдеш индус. Когато водачите на страната се държат по този начин, това дава опция на локалните общности да се държат по този начин ". Пиърс споделя за християнин в Индия, който със фамилията си е трябвало да напусне селото, в което живеят, тъй като никой не желае да го наеме на работа.

От медиите се знаят някои произшествия с принуждение, в които християни са ранени или убити , само че остават неспоменати случите на дискриминация, които християните срещат всекидневно и могат да имат тежки последствия.

 Атентатор камикадзе взриви входа на патриаршеската черква в Александрия Обновена
Атентатор камикадзе взриви входа на патриаршеската черква в Александрия

Втора офанзива в Египет

Може да има вербална корист , да им бъде отхвърлен достъп до претовареност или християнин да загуби покачване в работата си. В селските региони достъпът до селото може да бъде неразрешен - даже до гробището , което води до това, че християните би трябвало да носят мъртвите си на километри, преди да намерят място, което да бъдат заровени .

Психологическата цена на тази стигматизация е тежка . " Част от нашата работа е да помогнем на хората и да им помогнем да видят, че тяхната еднаквост не идва от това, което техните общности или техните водачи споделят, че са ", разяснява Пиърс.

" Срещнах фамилии в Египет, които са изправени пред същинска битка. В учебно заведение децата им се преструват, че са мюсюлмани , по-късно се прибират и вкъщи са християни. В доста фамилии психическото здраве на децата е под напън. "

Тя споделя случай с малко момче в страна в Азия и неговият първи ден в учебно заведение: " Родителите му имат цветарница и той идва с цветя за учителя. Учителят го привиква в пред класа и вместо да благодари учителят стъпква цветята с думите: " Това момче е християнин и никой не би трябвало да приказва с него " " .

" Какво би трябвало да направиш като родител, знаейки че твоята религия е причина детето ти да мине през всичко това. Идентифицирането на казуса с преследването на християни е едно нещо, само че какво може да се направи, с цел да се спре. Това навлиза в дневния ред на интернационалните организации и държавното управление на Обединеното кралство " , разяснява Пиърс.

" Те одобряват обстановката по-сериозно, в сравнение с преди. Работихме интензивно, с цел да установим положителни връзки и има все по-голямо осъзнаване на казуса " , добавя тя.

 Осъдената на гибел суданка се срещна с папата
Осъдената на гибел суданка се срещна с папата

Тя е пристигнала през днешния ден в Рим със фамилията си след месец

Със сигурност има потребност от по-голяма религиозна просветеност . " Има чувство за спорни усеща , знаят, че има проблем, само че усещат, че нямат право да се включат в религиозни въпроси, тъй като те самите не са религиозни. Тук религията е частна (право на избор, самоопределение, свобода) - държавното управление се пробва изцяло да разбере какъв брой е фундаментална в геполитически подтекст в други елементи на свет а. Но има подготвеност да се ангажира. Това е доста сложна работа и правя оценка времето и напъните им - бих желала и се надявам на това ", изяснява Пиърс.

Тя е безапелационна, че грижата за преследваните християни не е избор за вярващите. " Това не е някакъв специфичен интерес. Когато някой християнин е в пандиза, всички сме в пандиза. Искам да събудя света и да накарам всички да чуят това и да го споделят ", добавя тя.

" Мащабът е фрапантен и се утежнява. Има 200 милиона християни в най-големите 50 страни в риск. Това би трябвало да е от голяма важност за нас ", разяснява Лиза Пиърс.

 Християните напущат Светите земи
Християните напущат Светите земи

Малцина идват в Европа, изселват се най-вече към Средна и Латинска Америка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР