Неповторимо шоу! Симбиоза от звук и картина с изпълненията на

...
Неповторимо шоу! Симбиоза от звук и картина с изпълненията на
Коментари Харесай

С магически мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“ и празничен концерт на ансамбъл „Пирин“ Благоевград отбеляза 111 години от Освобождението на Горна Джумая

Неповторимо шоу! Симбиоза от тон и картина с осъществяванията на перлата на Благоевград отбор „ Пирин “ и мултимедийният пиротехнически театър сътвори магическа атмосфера на площад „ Георги Измирлиев “.

Под светлините на прожекторите на открита сцена и на фона на видео презентация, показваща исторически обстоятелства и естествени картини, артистите от ансамбъла накараха феновете да усетят парченце от българския дух и национализъм, както и удивление от подвизите на предците ни. Концертът „ …и за Свобода “ беше показан нощес за първи път пред благоевградска аудитория за 111 години от Освобождението на Горна Джумая.

Невероятните актьори, облечени с пъстри национални носии, покориха публиката с всяка последваща музикална и танцова приказност.

Те споделиха сцената с Регионален клуб “Традиция ”. В кулминационна точка на вечерта се трансформира мултимедийният пиротехнически театър „ Градът на съвремието “, проведен от Община Благоевград за празника на града. Със средствата на образните изкуства, пиротехниката, светлините резултати и вдъхновяваща музика стотици поданици и посетители на Благоевград видяха впечатляващия актуален образ на града. Инфраструктурни планове оживяха под светлината на грандиозната заря. Огнени фигури избухнаха от постройката на Американския университет и площадното пространство.

Над града се изсипа дъжд от светлини. Това беше най-мащабното шоу правено до момента в Благоевград. Канонадата продължи няколко минути, съпроводена от въздействаща музика и дружно с фойерверките, разпръскващи палитри от цветове, провокираха възхита измежду публиката. Друг акцент в честванията беше тържествената сесия на Общинския съвет, на която публично бяха наградени създатели и общественици със званието „ Почетен жител “. С оценките бяха удостоени проф. Васил Жечев и Стоян Тончев.

Посмъртно званието бе връчено на Федя Яков и Кирил Александров. Вчера със стипендия „ 5 октомври “ за достижения в разнообразни области бяха наградени и 10 възпитаници, измежду тях са: Теохар Спиров, Християн Весков, Изабела Василева, Дамяна Ирибозова, Божидара Каракичева, Ивана Малчова, Ивона Малчова, Наско Миков, Любомир Дракалийски и Калина Захариева.

„ От името на всички нас наградените желая сърдечно да благодаря на Община Благоевград за топлото отношение и огромната поддръжка, която получаваме във всички сфери. Обещавам ви, че ще продължим да популяризираме Благоевград с нашите триумфи, тъй като тук сме израснали и тук е нашето сърце “, сподели ученикът в ЕГ „ Акад. Л. Стоянов “ Наско Миков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР