Непосредствено преди 24 май се очертава нов студен фронт над

...
Непосредствено преди 24 май се очертава нов студен фронт над
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през следващите две седмици?

Непосредствено преди 24 май се обрисува нов леден фронт над страната с превалявания и гръмотевици

В понеделник сутринта могат да се чакат мъгли в източната половина на страната. До обяд времето ще е безшумно и умерено, осведоми

В часовете до вечерта над Централна и Източна България още веднъж ще има условия за по-интензивна гръмотевична интензивност с местни стихии с временен, в избрани моменти натоварен дъжд. Запазва се и заплахата за градушки. Дневни температури – сред 26 и 31 градуса.

Във вторник на изток ще има предпоставки за намалена видимост сутринта. В хода на деня облачността ще се усилва, само че незначителни превалявания са вероятни единствено тук-там по планините. Температурите ще се покачат и следобяд в равнинната част на страната термометрите ще допрян 30 градуса, а в западната част на Дунавската низина ще доближат 31 - 32 градуса.

В средата на седмицата ще захладнее с навлизане на леден въздух от север. Студеният фронт ще е причина за по-силен вятър и превалявания, които ще обзет поетапно съвсем цялата страна в сряда и най-вече Югоизтока в четвъртък. Температурите ще паднат до равнища от 20 до 25 градуса.

Краят на седмицата ще е топъл – с повече слънце в петък и събота и с нараснала възможност от следобедни превалявания в неделя. Непосредствено преди 24 май се обрисува нов леден фронт над страната с превалявания и гръмотевици. Веднага по-късно – мощно стопляне с летни стойности на термометрите и повече слънце. Повишена възможност от превалявания ще има и към самия завършек на месец май.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР