Непосилните сметки за ток, които ударихи безброй български домакинства и

...
Непосилните сметки за ток, които ударихи безброй български домакинства и
Коментари Харесай

Мика Зайкова недоволства от управлението на Киро: Идват трудни времена! Токът замразен, а сметката ми - двойна. Вече стана лукс да ползвам печката си, за да сготвя

Непосилните сметки за ток, които ударихи безчет български семейства и бизнеса, не подминаха и някогашния ръководител на Народното събрание Мика Зайкова. Икономистката, посветила се на пенсиите, призна, че личното й заплащане за прослужени години в интерес на страната, не й стигат за живот в София.

" Да, има моратируим върху цените на тока, но какво от това?! Ще дам образец от моя опит. Нищо не съм трансформирала в харченето на ток в дома си. Ползвам пералня, ледник, климатик, тъй като нямам парно. Към края на предходната година плащах сред 80 и 85 лв.. В средата на януари платих 184 лева Тоест повече от двойно. Как става това, не зная! Токът замразен, не съм си променяла навиците. Често даже не употребявам печката си, тъй като да сготвям сама за себе си, е разкош. Всички хора, които вземат пенсия под 800 лева, просто няма да могат да се устоят ", разяснява актуалната обстановка в страната Мика Зайкова в изявление пред столичен таблоид.
свързани новини32785на 04.02.2022
Преди дни, на 2 февруари, тя навърши достолепните 80 години. Признава, че съумява да се оправи някак единствено тъй като синът й оказва помощ финансово.

" Моята пенсия е към 700 лв. с тези 60 лева за COVID-19. Не ми стига несъмнено, аз пребивавам в София, където знаете какви са цените. Едно време нашите родиттели ни помагаха, като бяхме млади Но в този момент надали пенсионер може да оказва помощ на децата си, в случай че не е предпримач... Ами медикаментите. Те също станаха с галактически цени. Поскъпват ежечасно. За страдание, за пенсионерите ще стане мъчно да си купуват даже аспирин. Не за виждам нито на хората с парно, нито на тези от бизнеса, тъй като и там има закъсване. Много неприятни времена, не са положителни за никого ", установи Зайкова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР