Непал забрани от вчера вноса на автомобили, алкохол, тютюн и

...
Непал забрани от вчера вноса на автомобили, алкохол, тютюн и
Коментари Харесай

Непал забрани вноса на автомобили, алкохол и тютюн, съкращава работната седмица

Непал забрани от през вчерашния ден вноса на коли, алкохол, тютюн и други първокласни артикули и редуцира работната седмица, с цел да резервира намаляващия ресурс от задгранична валута, заяви Асошиейтед прес.

В известие, оповестено в държавния вестник, се споделя, че могат да се внасят единствено коли за незабавна помощ. Няма да бъде позволен вносът на какъвто и да е тип алкохол или тютюневи произведения, мотоциклети с огромен мотор и мобилни телефони, струващи над 600 $.

Забраната, която е в действие до края на фискалната година в средата на юли, не разрешава и вноса на играчки, карти за игра и диаманти.

Без такива фрапантни ограничения валутните запаси, нужни за вноса на съвсем всичко, ще стигнат единствено за още няколко месеца, настояват публични лица.

Основните източници на задгранична валута в Непал са туризмът, паричните преводи от работещи в чужбина и задграничната помощ.

Стотици хиляди задгранични туристи нормално посещават хималайската страна всяка година, само че броят на посетителите внезапно спадна по време на пандемията от ковид.

Нарастващите цени на петрола усилиха натиска върху задграничните валутни запаси на Непал. Затова, с цел да пести гориво, министърът на информацията Гианендра Карки разгласи през вчерашния ден, че държавното управление ще понижи работната седмица от пет и половина на пет дни.

Според него обаче рецесията към този момент отслабва, защото туристите възобновяват визитите си, а и от ден на ден непалци отпътуват да работят в чужбина, изпращайки приходите си вкъщи.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР