Неотложна нужда? Спешни разходи? В такива ситуации най-често прибягваме до

...
Неотложна нужда? Спешни разходи? В такива ситуации най-често прибягваме до
Коментари Харесай

5 съвета за разумно теглене на бърз кредит до заплата

Неотложна потребност? Спешни разноски? В такива обстановки най-често прибягваме до заем от родственици или другари. Ако обаче не желаете или не можете да вземете заем от околните си, решавате да вземете заем до заплата или различен кредитен артикул. Краткосрочният заем, наименуван до заплата, е артикул при който вземаш дребна сума и я връщаш едновременно нормално в границите на 30 дни. Този заем е чудесна опция в случай че ви липсват пари за незабавен разход, а в близкото бъдеще очаквате да получите парични приходи.

Как рационално да употребявате парите на заем до заплата?

1. Първото предписание при вземането на заем е да се намерения деликатно дали дадена нужда е належащо да бъде задоволена.

Безспорно, в случай че бойлерът ви се повреди и нямате запаси да го поправите или имате здравословен проблем, вземането на заем е целесъобразно. От другата страна са всички покупки, свързани с изкуственото повишение на материалния ни статус. Най-новият, супер бърз смарт телефон, рекламиран от прочут инфлуенсър? Сигурни ли сте, че в действителност би трябвало да го имате? Благодарение на сходни импулсивни покупки доста хора изпадат във финансови усложнения. По-добре е да отложим покупката и да спестим пари. Ако не можем да си позволим нещо сега, можем да потърсим спомагателна работа, която да ни разреши да си купим мечтания телефон след няколко месеца. С отлагането на разхода сега имаме опцията да обмислим по-добре потребността от даден артикул или услуга.

2. Ако решите да вземете заем, определете тъкмо каква сума ви е нужна

Понякога кредитните компании оферират по-голяма сума от декларираната. Ето за какво е по-добре да изчислите тъкмо какъв брой пари са ви нужни и да не заемате повече, в сравнение с ви трябват. Защо това е добра процедура? Защото в случай че разполагате със „ свободни “ пари, постоянно ще им намерите

приложение, и в дълготраен проект ще ви бъде по-трудно да се възстановите финансово от връщането на по-голяма сума.

3. Проблеми с погасяването на настоящи отговорности

В този случай е по-добре да не употребявате спомагателен заем. Бърз заем до заплата е кратковременен заем за хора, които чакат превод на работна заплата или различен приход малко след сключването на контракта за заем. Въпреки това, в случай че в този миг персоналният ви бюджет е цялостен с пукнатини или не очаквате неотдавнашен превод по банковата ви сметка, по-добре е да отложите тегленето на пари на заем. Вземането на заем за погашение на задълженията ви може да докара до събитие, наречено дългова серпантина, от което е доста мъчно човек да се измъкне. Така че е по-добре да избягвате този вид решения.

4. Винаги проверявайте компанията, от която желаете да вземете пари на заем

Най-добрият способ за инспекция на сигурността на небанковата институция е да ревизирате нейния уеб страница. Сайтът на кредитното сдружение би трябвало да съдържа неговото име и в детайли изложение на предлаганите финансови артикули. Уебсайтът би трябвало да дава налична информация като адрес на седалището, данни за регистрация – в това число в Българска народна банка. Хубаво е на видно място да има Общи условия и СЕФ. Освен това на страницата би трябвало да е оповестен внушителен финансов образец, който съдържа информация за разноските, свързани с усвояването на заема.

5. Погасете заема си в точния момент

Има компании, които оферират на новите си клиенти безлихвен първи заем до заплата. В този случай не забравяйте за навременното погасяване. Ако закъснеете с заплащането на вноската, автоматизирано ще ви бъде начислена рента. Всеки ден забавяне ще усилва дълга ви, тъй че най-изгодния вид за вас е да платите задължението си в контрактувания период.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР