От този свят си отиде Биляна Томова - уважаван човек,

...
От този свят си отиде Биляна Томова - уважаван човек,
Коментари Харесай

Отиде си уважаван медиен експерт и преподавател от УНСС

От този свят си отиде Биляна Томова - почитан човек, медиен специалист и учител от УНСС. Тъжната новина заяви във Facebook Диана Андреева-Попйорданова – шеф на Обсерваторията по стопанска система на културата в България и учител в НАТФИЗ и УНСС по специалности, свързани с разглеждането на културата в стопански аспект, предава Sofia24.bg .

" Отлетя нашето ангелче - Билянчето! Имахме доста борби през последните 20 години, само че не успяхме в най-тежката през последните 11 месеца - тази за живота! Най-добрият, най-обичан човек и най-слънчев човек! Непрежалима е тъгата и безкрайна е обичта ни, която ще носим в сърцата си ", написа Попйорданова.

Коя е Биляна Томова?

Биляна Томова е лекар по стопанска система на културата, доцент по стопанска система на медиите и откривател в региона на културните и креативните промишлености. Доц. Томова е ученик на Университета за национално и международно стопанство, където е постоянен учител в катедра " Медии и публични връзки " (УНСС).

Води курсове по Икономика на медиите и културните промишлености, Финансиране на медиите и културните промишлености, Продуцентство и други Тя е шеф на Центъра за аудиовизуална политика (УНСС) и началник на магистърската стратегия " Бизнес публицистика и продуцентство " (УНСС). Доц. Томова е един от създателите на магистърската стратегия по " Мениджмънт в театралните изкуства " в НАТФИЗ " Кр.Сарафов ".

Специализирала е в Амстердам, Москва, Будапеща и други Публикувала е голям брой публикации, студии, монографии и две книги: " Изкуство и пазар " и " Алтернативни механизми за финансиране на културните действия ". Доц. Томова е съосновател на Обсерватория по стопанска система на културата в България – водеща нестопанска организация, която организира годишно проучване на икономическия принос на изкуствата, културните и креативен промишлености в България и по чиято самодейност бе основана програмата " Късометражно кино " на Национален фонд " Култура ".

На 28 март 2024 година Биляна Томова получи премия " Икар " за достижения в преподавателската активност.

Поклон! Мир на праха й! Sofia24 изрича съболезнования на околните на Биляна Томова!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР