Дръж се, бате Кире! Ти си боец, а всички ние

...
Дръж се, бате Кире! Ти си боец, а всички ние
Коментари Харесай

Богдана Карадочева: Моля се на Господ да е с Кирил Маричков

Дръж се, бате Кире! Ти си войник, а всички ние сме с теб! “. Този самоотвержен зов насочи музикантът Васко Кръпката , който сега е в Германия, само че бе научил тревожната вест, която обиколи България, Съединени американски щати и Канада, че обичаният „ щурец “ Кирил Маричков е претърпял акцидент и е прекъснал турнето си зад океана, написа България Днес.
Вокалистът на „ Щурците “ е част от супергрупата „ Фондацията “, само че се завърна прибързано у нас след случай, придружаван от асистент, поради болежка и по рекомендация на лекарите. „ Много се разтревожих, като прочетох новината. Ние сме близки другари с Кирил. Моля се единствено да не го боли нищо, апелирам се на Господ да е с него и му поисквам му да е блажен и бързо, бързо, бързо да се възвърне.  Кире, бъди ми здрав, Кире, проплака Богдана Карадочева пред „ България Днес “. 

Колегата й Развигор Попов също бе научил за здравословния проблем на Маричков: „ Прочетох, че Кирил е претърпял акцидент и че не е добре, само че детайлности за здравословното му положение не знам. Пожелавам му на тези светли празници да бъде час по-скоро здрав и да бъде подобен, какъвто си го знаем всички - радостен, с млад дух и добър музикант “ - споделя Развигор. Екип на в. „ България Днес “ се свърза и с Наско от Б.Т.Р., който пътуваше (бел. ред. - вчера) за концерт в Пловдив. „ Чух за случая. Колегата Славчо Николов е част от турнето на „ Фондацията “. Не знам детайлности, само че е нещо по-сериозно от рухване или физическа контузия “, показа изпълнителят на „ Цвете от луната “. Наско даде обещание дружно с пловдивската аудитория да поддържа сътрудника си Маричков от сцената и чувствено призна: „ Ние всички му желаем от сърце скорошно възобновяване и му стискаме палци, и ще пеем за него и имам вяра, че Кирил Маричков ще се оправи и ще посрещне здрав и прав своя 80-годишен празник “.

Композиторът артист Богдан Томов също бе научил от пресата за случая с Маричков. „ Прочетох новината, само че мисля, че не е нещо тежко й съществено “, безапелационен бе Томов и добави: „ На тези години човек, колкото и деятелен и харизматичен да е, би трябвало да бъде сигурен, че претоварване не би трябвало да има “, настоя изпълнителят на „ Фото, апелирам “.

По негови думи феновете на Маричков, които са си купили билети, с цел да чуят осъществяванията му на задокеанските подиуми, ще имат опцията да ги изпеят като обръщение към потърпевшия „ щурец “ и за негово здраве дружно с останалите музиканти, които, не престават турнето - Иван Лечев (ФСБ), Славчо Николов (Б.Т.Р), Венко Поромански ( “Те “) и Дони. „ Няма потребност да споделям какъв брой скъп е Кирил Маричков за българската рок музика, а на него - един огромен музикант и добър другар, от сърце му искам да не се дава, а да последва светлия образец на „ Ролинг Стоунс “ и да продължава . Затова, приятелю, оправяй се бързо, сцената, публиката и ние, приятелите ти, те чакаме “, прочувствено сподели Томов..
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР