Неотдавнашните украински удари по руската военна и транспортна инфраструктура в

...
Неотдавнашните украински удари по руската военна и транспортна инфраструктура в
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Русия струпва доброволци в Херсон

Неотдавнашните украински удари по съветската военна и транспортна инфраструктура в Крим и Херсонска област наподобява понижават увереността на руснаците в сигурността на техните тилови зони.. Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

В Южна Украйна като цяло и в Херсон в частност Русия има намерение да разположи по този начин наречените " доброволчески " отряди.

Руските сили организираха лимитирани наземни офанзиви северно от град Харков, югозападно и югоизточно от Изюм, източно от Сиверск и южно и източно от Бахмут. Бяха извършени и голям брой несполучливи сухопътни набези против обитаеми места по южната ос.

Според американските анализатори от института " украинските удари намират отзив в съветското осведомително пространство ".

Руските управляващи евентуално приготвят показни правосъдни процеси против украинските бранители на Азовстал в Деня на независимостта на Украйна, с цел да затвърдят още повече окупационния надзор над окупираните региони на Украйна и да основат условия за деморализиране на украинските войски.

Засилват се и ограниченията за сигурност в Крим, което свидетелства за възходяща угриженост измежду съветските управляващи и цивилното население по отношение на опасността от украински удари по задграничните региони, считани до момента за безвредни.

Руските окупационни управляващи ускоряват контрола си върху просветителната инфраструктура в окупираните региони в подготовка за наближаващата образователна година и е допустимо да изпращат украински деца в Русия като част от по-широка акция за преселване.

Ситуацията в Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) на 19 август остана съвсем непроменена макар изказванията на съветското министерство на защитата от 18 август, че украинските войски ще извършат провокация в ЗАЕЦ на 19 август.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР