Централната избирателна комисия направи достъпна информацията за принадлежност към ДС

...
Централната избирателна комисия направи достъпна информацията за принадлежност към ДС
Коментари Харесай

ЦИК публикува агентите на ДС в партийните листи след протест на Комисията по досиетата

Централната изборна комисия направи налична информацията за принадлежност към Държавна сигурност на претендентите за евроизборите и за Народно събрание по партии и обединения, оповестиха за Faktor от Комисията по досиетата.

ЦИК заяви, че на уеб страницата й към този момент има раздел „ Кандидатски листи “, където ще може да се види кои са претендентите с досиета, от коя политическа мощ са, в кой от двата избора вземат участие и от кой изборен регион.

По-рано първият началник на Комисията по досиетата Методи Андреев, сигнализира, че ЦИК не дава опция да се ревизира цялата налична информация. Нямаше опция да се види надлежно хората с досиета към коя партия принадлежат.

„ ЦИК е длъжна да даде според закона всичката информация, която има за тези лица, с цел да може Комисията да си свърши работата. В случая напълно ясно става дума, че Нейкова отхвърля да извърши закона. Човек, който не съблюдава българските закони с него би трябвало да се заеме прокуратурата. “ – уточни Андреев.

Той разясни, че съгласно закона ЦИК би трябвало да даде трите имена, ЕГН, рождена дата, местоживеене, както и от коя партия е повдигнат даденият претендент, само че и за кой от двата Народното събрание се контестира.

 CIKdosietaDS.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР