Неотдавна американският държавен секретар Антъни Блинкън в интервю заяви, че

...
Неотдавна американският държавен секретар Антъни Блинкън в интервю заяви, че
Коментари Харесай

Радио Китай: Американските политици си противоречат по въпроса за Тайван и играят с огъня

Неотдавна американският държавен секретар Антъни Блинкън в изявление съобщи, че Съединени американски щати са поели ангажимент за качествата на Тайван да се самоотбранява. „ Някои страни гледат на потреблението на мощ като опасност за мира и сигурността “, сподели той.

Но точно Антъни Блинкън съобщи на срещата на високо равнище сред Китай и Съединени американски щати в края на предишния месец, че Съединени американски щати ще продължат да следват правилото за „ един Китай “. В изявлението той си опонира и държанието му не приляга на първи посланик, съобщи радио Китай, написа

В последно време напрежението в Тайванския пролив ескалира, като причина за това са многократните опити на тайванските управляващи да разрушат рамката на правилото за „ един Китай “ и да разширят пространството за сепаратистки действия. Друга причина е поддръжката, която получават от американските политици.

В оповестеното през вчерашния ден официално съобщение от шестия пленум на 19-ия Централен комитет на ККП се показва, че Китай ще отстоява правилото за „ един Китай “ и Консенсуса от 1992 година, ще се опълчи на всяка интервенция от непозната мощ. Това е ясната и решителна позиция на Китай за поддържането на суверенитета, сигурността и ползите на развиването на страната. Опитите на американските политици да попречат на китайското развиване, употребявайки Тайван, няма да съумеят.

В момента континенталната част на Китай заема преобладаващо място в връзките сред двата бряга на Тайванския пролив. Обединението на Китай е историческа наклонност, която няма да се промени. Съветваме Съединени американски щати да не омаловажат решимостта, волята и качествата на Китай за отбраната на суверенитета и териториалната му целокупност. Всяко провокативно държание, ориентирано против правилото за „ един Китай “, и опитите да се попречи на обединяването му са обречени на неуспех.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР