Неонаталната линейка, която бе дарена в средата на октомври на

...
Неонаталната линейка, която бе дарена в средата на октомври на
Коментари Харесай

Купената с дарени капачки неонатална линейка превози първо недоносено бебе

Неонаталната кола за спешна помощ, която бе дарена в средата на октомври на незабавното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив, транспорти първото недоносено бебенце, което се нуждае от профилирана помощ, оповестиха от организацията " Капачки за Бъдеще ".

Вчера в пловдивската Университетска болница е получен сигнал, че в Карлово се е родило бебе, което би трябвало да бъде превозено, защото е с най-високата -трета степен на недоносеност - и с респираторен дистрес синдом. Състояние, което изисква профилирана помощ, с цел да бъде избавен животът му. Веднага към подбалканския град потегля неонаталната кола за спешна помощ с доктор експерт.

" Бебенцето получава грижи и неотложно бива превозено към неонатологията в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив, където бива интубирано на изкуствена белодробна вентилация. Мисията е сполучлива ", пишат от " Капачки за бъдеще ".

Неонаталната кола за спешна помощ, на стойност 200 000 лева, е закупена, откакто са събрани над 600 тона рециклирани капачки в границите на една година.

Линейката обслужва лечебните заведения в Пловдив и региона. Тя е предопределена за деца в риск, които имат незабавна потребност от превозване, сподели при даряването на профилирания автомобил лекар Иван Стойнов, шеф на незабавния медицински център в Пловдив.

Около 70 случая годишно на деца в риск изискват превозване с детска неонатална кола за спешна помощ, сподели още лекар Стойнов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР