Неочаквано се отиде Нери Терзиева - известен журналист, публицист, общественик,

...
Неочаквано се отиде Нери Терзиева - известен журналист, публицист, общественик,
Коментари Харесай

Угасна усмивката на Нери Терзиева

Неочаквано се отиде Нери Терзиева - прочут публицист, журналист, държавник, човек с ясни позиции и доста медиен опит, който в последните години споделяше в региона на корпоративните връзки. Тя е умряла в нощта против четвъртък, до момента в който е била на лекуване в пловдивска болница поради утежняване на диабет, от който е страдала.

Винаги усмихната, богатства, подготвена да оказва помощ със препоръки и дейности на сътрудниците публицисти и на другари, тя ще липсва на гилдията и обществото.

Ще бъде запомнена с точния прорез на сегашни и минали събития, с безпощадните разбори на стопански и политически обстановки и ярки публични позиции и интензивност.

Поклон пред паметта ѝ от редакцията на Mediapool, чийто другар Нери беше!

Паметта ѝ беше почетена с минута безмълвие в Народното събрание.

" В днешния ден, за жалост, ни напусна доста почитан и заслужен човек, човек с ясна гражданска позиция, който е измежду най-уважаваните и най-точните и обективни публицисти – Нери Терзиева, апелирам да я почетем с едноминутно безмълвие ", сподели от трибуната на Народното събрание ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански (ИТН).

Нери Терзиева е родена през 1952 година. Завършила е Факултета по публицистика на Софийския университет " Св. Климент Охридски “, компетентност телевизионна публицистика.

Между 1975 и 1989 година работи като кореспондент и водещ в Пловдивския ефирен център. След това от 1990 до 1993 година е продуцент и водещ на новинарската емисия " По света и у нас " на Българска национална телевизия и програмен шеф в Българската национална телевизия.

Репортер и създател е в известното икономическо предаване по БТ – " За един милиард “. Терзиева е създател и шеф на Ефир 2, който бе вторият канал на Българска национална телевизия.

Журналистката е създател на сюжета на кино лентата „ Откраднати очи “ отдаден на така наречен възродителен развой в България.

В интервала 1996 – 2002 година Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов.

Тя четеше лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет бе учител по " Новинарство " в катедра " Европеистика " на Философския факултет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР