Необитаем частен остров в Ирландия се продава и обявената му

...
Необитаем частен остров в Ирландия се продава и обявената му
Коментари Харесай

Островът, който струва, колкото апартамент в София

Необитаем частен остров в Ирландия се продава и оповестената му цена стартира от 230 000 английски паунда или малко над 260 000 евро. Тоест, коства по-малко, в сравнение с приличен тристаен апартамент в центъра на София, където жилищни парцели под тази цена към този момент съвсем няма.

За съпоставяне, цените на парцелите в центъра на София са се покачили до приблизително 1 842 евро/кв. м или със 17.32% на годишна база към 10 ноември 2022 година

Това евентуално ще изкачи позицията на столицата ни от 51-а в идната световна ранглиста за растежа на цените на жилищата на Knight Frank измежду 150 града. В София цените на парцелите порастват по-бързо от тези в Виена, Мюнхен, Сингапур, Амстердам и Прага. Тази есен €1000 на квадрат към този момент е рядка цена за покупка на жилище в българската столица. Но да се върнем на острова.
 От фантазия за личен остров до епична финансова машинация: Филм споделя по какъв начин Ружа Игнатова се трансформира в криптокралица
От фантазия за личен остров до епична финансова машинация: Филм споделя по какъв начин Ружа Игнатова се трансформира в криптокралица

Филмът разказва историята на подправената криптовалута и нейния харизматичен създател

Private Islands Online е компанията, която неотдавна пусна на пазара необитаемия Mannions Island. Красивият и чист остров е с повърхност 4 акра (над 16 декара) и се намира в живописния залив Дунманус, Западен Корк. Никога не е бил обитаем, а исторически е употребен за паша на овце през летните месеци.

Регионът постоянно се назовава " субтропичен " заради резултата на стопляне на Гълфстрийм. Самият остров се радва на относително предпазено място, ситуиран сред два сходни на пръсти полуострова.

Островът е почти 60% благодатен, като тази зона е обърната на юг с дребен предпазен залив на изток от острова. На острова няма къща, постройка или руини.

Най-лесният маршрут до острова е от летище Корк, което се обслужва добре от огромни центрове в Британските острови и континентална Европа. По-специално полетите на Ryanair от Англия са извънредно евтини.
 Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000
Екзотичен остров в Адриатическо море се продава за €700 000

Островът се назовава Mali Kosmač и се намира в Хърватия

От Корк е към един час път с кола (има публични автобуси) до крайбрежния град Бантри. Това е най-близкото огромно населено място до острова и предлага необятна гама от благоприятни условия за настаняване, извършване на покупки и хранене (включително най-хубавия магазин за риба и чипс в Ирландия). Вече е доста известен туристически център, изключително през летните месеци.

От кея лишава по-малко от пет минути с лодка, с цел да стигнете до острова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР