"Необходимо е служителите в сектор "Туризъм" да бъдат включени приоритетно

...
"Необходимо е служителите в сектор "Туризъм" да бъдат включени приоритетно
Коментари Харесай

Туризмът иска приоритетно ваксиниране на служителите

"Необходимо е чиновниците в бранш "Туризъм " да бъдат включени предпочитано в националния имунизационен проект преди началото на летния туристически сезон. " Това се споделя в писмо на Националния ръб по туризъм до здравния министър, министъра на туризма и Националния имунизационен щаб.

Апелът е рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния личен състав на летищата София, Варна и Бургас да бъдат включени предпочитано в националния имунизационен проект преди началото на летния туристически сезон.

"Считаме за изключително значимо това предложение да бъде осъществено с оглед обезпечаване от една страна на сигурност и сигурност на чиновниците в бранша, които заради характера на своята активност контактуват с голям брой хора и са директно изложени на риск от заразяване с COVID-19, а въпреки това сходно решение ще сътвори съществено конкурентно преимущество за България в интернационалната ни връзка като безвредна и сигурна дестинация ", прибавят от борда по туризъм.

Планът за имунизацията против CОVID-19 планува популацията да бъде ваксинирано на 5 етапи.

Във фаза 1 ще бъдат имунизирани лекарите, сестрите, санитарите, които са с висок риск от заразяване и могат да пренесат инфекцията. Очаква се в тази фаза да бъдат имунизирани 243 600 души. Сред тях попадат 30 000 лекари, 10 000 дентални лекари, 46 000 експерти по здравни грижи, 6600 магистър фармацевти, 2000 асистент фармацевти, 150 000 души спомагателен личен състав. Работещите в лечебните заведения ще бъдат имунизирани в самите лечебни заведения, до момента в който фармацевти, зъболекари и други ще бъдат поети от системата на персоналните лекари.

Във фаза 2 попадат консуматори и личен състав на обществени институции, учители и други педагогичен експерти, личен състав на ферми за развъждане на норки. За тях ще бъдат проведени мобилни пунктове на място.

Във фаза 3 са чиновници от основни за действието на страната браншове като Министерство на вътрешните работи, службите за сигурност, ВиК бранша и енергетиката и други

Във фаза 4 са сложени възрастни хора на и над 65-годишна възраст и хора с съпътстващи болести. Очакваният брой хора, които подлежат на имунизация в тази фаза е 1.8 млн. души.

Във фаза 5 са уязвими групи от популацията заради високия епидемиологичен риск от възпаление, обвързван с метода им на живот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР