„Необходимо е ЕС да положи сериозни усилия и да предложи

...
„Необходимо е ЕС да положи сериозни усилия и да предложи
Коментари Харесай

Петър Витанов в Грузия: ЕС трябва да предложи нови инструменти, за да насърчи източните си съседи


„ Необходимо е Европейски Съюз да постави съществени старания и да предложи нови принадлежности, с цел да насърчи източните си сътрудници в провеждането на вътрешните промени в обособените страни. Страните от района и тези от Европейски Съюз са част от едно семейство. Успехите и неуспехите във всяка една са триумфи и провали на цялото семейство. “, съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в Грузия.

Той е в страната за присъединяване в 8-тата сесия на Парламентарната асамблея Евронест. Асамблеята е форматът за парламентарен разговор сред Европейски Съюз и страните от Източното партньорство - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова, Украйна.

Посещението се осъществя единствено седмица след проведената от Витанов и Института по стопанска система и интернационалните връзки конференция в София на тематика „ Кавказки пленници: Източното партньорство на Европейски Съюз - политика на приобщаване или инструмент на въздържане ", която регистрира реализирано в границите на политиката на Европейски Съюз към източните съседи и провокациите, пред които е изправена.

По време на съвещанието в Грузия бе признат и „ Доклад за взаимност и доближаване в енергийния бранш “ като детайл от усилването на разговора Европейски Съюз - Източното партньорство. Една от основните му цели е създаване на устойчива политика, която да е комбинирана с политиката против измененията в климата.

„ Енергийният бранш се нуждае и от вложения и нововъведения, което от своя страна допуска цялостна промяна на енергийните системи в източноевропейските страни. Един от най-важните аспекти в този смисъл са възобновимите източници на сила. Прогрес в тази посока може да бъде реализиран посредством усилване на съдействието сред източните страни на локално, национално и районно равнище. “, акцентира Витанов, който е част и от Комисията по енергетика на Асамблеята.

„ Основните цели в енергийната сфера, които изведохме във връзка с източните страни, са: устойчива политика в енергийния сектор; обезпечаването на вложения за по-нататъшно развиване на бранша, засилен продан сред страните тук и подсигуряване на регулаторни рамки, които да улесняват работата и вложението в бранша. “, добави водачът на българските социалисти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР