Необходими са целенасочени политики за задържане на българските медици в

...
Необходими са целенасочени политики за задържане на българските медици в
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с представители на съсловни организации в здравеопазването

Необходими са целенасочени политики за задържане на българските медици в страната и за обновяване на лекарския състав.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на съсловни организации в системата на опазването на здравето и мениджъри на лечебни заведения във връзка Световния ден на здравето - 7 април.

Като част от аргументите за дефицита на фрагменти президентът уточни ниското възнаграждение, неприятните изискванията на труд на доста места и проблемите пред професионалното развиване.

" Проблемите са доста, само че би трябвало в обществото да се приказва, би трябвало да се води спор. Трябва да се слагат на най-високо равнище тези проблеми и би трябвало здравната общественост по някакъв метод да се консолидира, да излезе с ясно предложение за рационалния модел на българското опазване на здравето. Където в центъра в действителност да бъде индивидът и индивидът, споделям, освен пациентът, само че лекарят, медицинският експерт и пациентът, който надлежно да не бъде стока ".

Ако държим на смяната в опазването на здравето, би трябвало да се промени отношението към цялата система и да създадем по този начин, че и лекари и пациенти да бъдат удовлетворени.

Това уточни вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше посетител на тържествената гала по случай празника на научноизследователската и преподавателската активност на Медицинския университет-София и Световния ден на здравето. 

Според вицепрезидента за действителна здравна промяна би трябвало да се чува мощно гласът на медиците, на тези, които всеки ден се сблъскват със здравните проблеми. Реформа не се прави на мрачно в нечий кабинет, заключена в досиетата, сподели Илияна Йотова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР