Необходими продукти 800 г пуешки гърди 1 стрък салвия 2

...
Необходими продукти 800 г пуешки гърди 1 стрък салвия 2
Коментари Харесай

Розовите бургери вече са хит в Азия, вижте как да си ги направите у дома!

Необходими артикули

800 г пуешки гърди

1 филиз салвия

2 филии самун, накиснати във вода

3 яйца

1 дребна глава алено цвекло

5 с. л. краве масло

3/4 ч..ч. прясно мляко

1 с. л. мед

2 ч. л. суха квас

3 и 1/2 ч. ч. брашно

сол

зехтин

черен пипер

2 с. л. червен пипер

Начин на подготвяне

Нарежете пуешките гърди на части и ги смелете на едро в блендер, написа Elle. Прехвърлете в купа и смесете с 1 яйце, 60 мл зехтин, хляба, наситнената салвия, аления пипер, сол и черен пипер. В намазнена тава благодарение на кръг оформете от получената кайма 8 кюфтета за бургери. Печете във фурна на 220 градуса за 30-35 минути.

Овъргаляйте цвеклото в зехтин и го опаковайте в алуминиево фолио. Печете на загрята до 200 градуса фурна за 46-60 минути (до омекване). Пасирайте с маслото до приемане на пюре. Стоплете прясното мляко и го разбийте с меда и маята. Оставете да шупне за 5-10 минути. Разбийте и едно от яйцата и го оставете настрани.

В огромна купа смесете брашното, солта и пюрето с цвекло. Добавете сместа с маята и разрушеното яйце и омесете с ръце до приемането на тесто. Месете на плот още 8-10 минути, до момента в който тестото стане безпрепятствено и еластично. Оставете го с една концепция по-лепкаво, вместо да добавяте още брашно. Оформете топка и я оставете да шупва за час-два, до момента в който удвои размера си.

В тава върху хартия за печене разпределете тестото на 8 идентични топки. Покрийте с кухненско фолио и ги оставете на топло да втасват още час-два. Поставете тавичка с вода на дъното на фурната, включете на 200 градуса. Разбийте последното яйце с 1 с..л. вода и намажете втасалите тестени топки от горната страна.

Печете в средата на фурната за към 15 минути, като проверявате по кое време са изпечени. След като изстинат, разрежете на две, прибавете пуешките кюфтета и украсете със салати и сирена по ваш усет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР