Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза в

...
Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза в
Коментари Харесай

Плевнелиев: За безводието не е виновен само Нено Димов

Нено Димов не е единственият виновен за водната рецесия в Перник. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството в първото държавно управление на Бойко Борисов, а след това президент на страната (2012-17) Росен Плевнелиев пред " нова тв ".

" Кризата е ясна - хората са без вода. Винаги съм бил срещу министрите да са комфортно опрощение за несвършената работа от други - каза още той. - Политическите партии назначават хора на разнообразни равнища в държавната администрация. Тук държавната и общинската администрация не са си свършили работа. Тръгваме по цялата верига. Има локално ВиК сдружение, което е благосъстоятелност на ВиК асоциация. Това сдружение е провокирало този сериозен проблем. Кой дефинира политиката, кой е получавал тази информация и не е реагирал в точния момент, с цел да може да се спре изключителното подаване на вода? От една страна има ВиК, от друга то е благосъстоятелност на Асоциация. От друга позиция пък има най-малко две министерства, които са там на място. Министерство на стопанската система пое някакви функционалности по ремонтите ”. 

" Целият проблем би трябвало да се подреди, с цел да се види кой какво не е приключил и да се поеме отговорност, само че освен от министър Димов ”, сподели Плевнелиев.

" Изказването на Каракачанов (вицепремиера Красимир Каракачанов - б.р.), че арестът на Нено Димов е показно ликвидиране, е груба политическа неточност - хората ще останат с усещането, че нещата се случват само по време на избори, а отвън тях страната не работи. Моето пояснение е по-елементарно и по-различно от това, което вицепремиерът е изказал. Не единствено в този случай, само че и в доста други, виждаме по какъв начин администрацията, само че и доста други системи, не могат да работят превантивно, че да предотвратят казуса ”, добави той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР