Немският износ и внос са с по-голям спад от очаквания

...
Немският износ и внос са с по-голям спад от очаквания
Коментари Харесай

Германия очаква слаб икономически растеж

Немският експорт и импорт са с по-голям спад от упования през февруари, заяви Ройтерс. Тези данни демонстрират, че най-голямата европейска стопанска система евентуално ще има слаб напредък през първото тримесечие.

Германските експортьори страдат от забавящата се международна стопанска система, комерсиалните разногласия и неразрешените въпроси към Брексит. Позовавайки се на тези фактори, водещите стопански институти още през миналата седмица понижиха прогнозите си за растежа на страната за 2019 година като предизвестиха, че дълготрайният напредък е завършил.

Федералната статистическа работа на Германия разгласи, че сезонно пригоденият експорт е намалял с 1,3% за месеца, като това е най-големият спад от 12 месеца, а вносът е с 1,6% спад. Търговският остатък е достигнал стойност от 18,7 милиарда евро от ревизираните 18,6 милиарда евро за предходния месец.

Проучване на икономисти предвижда понижение на износа с 0,5% и спад на вноса с 0,7%. Търговският остатък се очакваше да намалее до 18,0 милиарда евро съгласно данните.

"Просто наподобява, че има прекалено много рецесии в международната търговия, с цел да може немският експортен бранш да им се опълчи ", съобщи специалистът Карстен Бжески от ING. Той уточни като образец за проблематични фактори комерсиалния спор сред Съединените щати и Китай, възходящите опасения за развиването към Брексит, сигналите за изстудяване на китайската стопанска система и проблемите на други новоизгряващи пазари.

Данните от скорошно изследване разкриха, че немските индустриални поръчки през февруари са спаднали с максимален марж от повече от две години. Въпреки това индустриалното произвеждане е повишено малко повече от предстоящото през същия месец, защото мекото време способства за повишаване на строителните действия.

Германия е в десетата си година на икономическа агресия, само че едвам преодоля криза в края на предходната година, като означи най-слабия си ритъм на напредък в последните пет години. През януари Берлин съобщи, че чака стопанската система тази година да нарасне с 1.0%. Пет немски стопански института предвидиха растеж на Брутният вътрешен продукт от едвам 0,8 % за 2019 година, до момента в който единствено преди шест месеца специалистите чакаха растеж от 1.9 на 100.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР