Немалко изследвания показват, че изграждането на партньорски отношения между персонала,

...
Немалко изследвания показват, че изграждането на партньорски отношения между персонала,
Коментари Харесай

Шалапатова: Партньорството между специалисти и родители е от ключово значение за развитието на децата

„ Немалко проучвания демонстрират, че построяването на партньорски връзки сред личния състав, зает с грижата и образованието на деца в ранна възраст, и техните родители е от основно значение за сполучливото развиване на децата. Затова е значимо родителите да бъдат приети, уважавани и ценени сътрудници на експертите по обучение и грижи в ранна детска възраст “.

Това разяснява министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова по време на присъединяване си в третия академични симпозиум на тематика „ Социалната педагогика в XXI век “, който се организира в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Според министър Шалапатова точно родителите са тези, които могат да дават скъпа информация за грижите, развиването и образованието на своите деца , защото ги познават най-добре. Тя уточни, че е належащо в България да се сътвори орган или конструкция на национално равнище, който да дава експертно-консултативна и методическа поддръжка на работещите в обществените услуги и заведения за деца до 3-годишна възраст .

Министър Шалапатова означи, че напъните на Министерството на труда и обществената политика са ориентирани към развиването на интегрирани услуги и политики за поддръжка на фамилиите и понижаване на децата, които живеят в беднотия и обществена изолираност.

„ Ранното детско развиване е най-важният интервал от развиването на индивида. Ако ние предлагаме и прилагаме цялостни ограничения в поддръжка на децата, в това число и за техните родители, поставяме съществени за тяхното пълноценно развиване в учебно заведение, реализацията им като младежи на пазара на труда и дейни участници в обществото “ , добави тя.

В изявлението си министър Шалапатова съобщи, че данните за детското богатство и настоящето качество на държавната политика в поддръжка на фамилиите са тревожни и че залагането на съответни ограничения за ранно детско развиване могат да преобърнат тези трендове.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР