Нелина се изпокара със своята колежка Росица Пейчева. Народната певица

...
Нелина се изпокара със своята колежка Росица Пейчева. Народната певица
Коментари Харесай

Нелина и Росица Пейчева се хванаха за гушите

Нелина се изпокара със своята колежка Росица Пейчева. Народната певица записа песните „ Бях пил вино “, „ Мъри Марийко “ и „ Станиното лице ”. Фолклорните шлагери са познати в осъществяване на Нелина, само че след напускането й от „ Пайнер ”, от димитровградската компания са решили те да бъдат записани от Пейчева, която се съгласила с удоволствие.

След раздялата си с продуцентите Нелина пое пътя на самопродуциращ се реализатор, а Росица продължава да работи с най-голямата музикална компания у нас. „ Това за мен е опит за ненужно нагнетяване на напрежение сред известни и уважаващи се между тях реализатори и сътрудници. Преди години самата Нелина записа песента, позната в ефира на „ Планета Фолк “ в мое осъществяване – „ Любе, Любе “, и това в никакъв случай не е било обект на спор или неодобрение от моя страна. Уверена съм, че и самата Нелина в този момент няма нищо срещу това съвпадане на заглавия в репертоара ни, тъй като ние сме разнообразни като реализатори, наложени сме като имена и като гласове, и всяка носи своя присъщ почерк в пресъздаването на тези емблематични национални песни. Всеки слушател и фен самичък ще избере кой вид да избра. В последна сметка музиката е измежду изкуствата, които допират сетивата на почитателите по друг метод и би било прекомерно несериозно ние самите да си слагаме ограничавания “ – декларира националната певица, само че някогашната на Коко Динев очевидно не е на същото мнение. Изпълнителката на „ Бял Мерцедес ” отхвърля коментар по тематиката, само че пък показа във фейсбук профила си една от изявленията, със заглавие: „ Тотални хитови песни на Нелина извърши Роси Пейчева “, което в известна степен е явен знак, че не утвърждава дублирането на песни от репертоара й от друга певица.

Феновете на националната музика са разграничени на два лагера. Първите считат, че не е колегиално Пейчева да записва песни, станали известни в осъществяване на русата си колежка. Други са на мнение, че Нелина не е достоверна национална певица, а чалгаджийка и поради жестоката конкуренция в попфолк сектора, е избрала да пее национална музика.

„ Кой пее по-добре е ясно - едната цялостен живот се е занимавала в фолклор, има висше обучение, другата - неосъществена чалга певица. Не стана с „ Бял Мерцедес ” и айде на по-лесното, щото сме дърти и силиконът не оказва помощ ”, гласи един от злостните мнения по адрес Нелина.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР