Нелепа история за объркана идентичност, станала причина един грузинец да

...
Нелепа история за объркана идентичност, станала причина един грузинец да
Коментари Харесай

Грузинец се грижи са собствения си гроб

Нелепа история за объркана еднаквост, станала причина един грузинец да посещава личния си гроб и да се грижи за неговата поддръжка.

Слава Бръшков излежавал дребна присъда в грузинския пристанищен град Батуми, когато научила, че е разгласен за мъртъв в родното си село, намиращо се на към 80 километра от пандиза, в който се намирал.

След освобождението си, той постоянно почнал да посещава своя "гроб " и да се грижи за него, оповестява грузинският новинарски канал "Иберия ".

Когато локалните поданици забелязали неочакваното изгубване на господин Бръшков, те съобщили в полицията, защото той нямал живи родственици. Загрижените му съселяни обаче, не знаели, че той е в пандиза.

След полученото известите, локалните управляващи неправилно разпознали тежко осакатеното тяло, намерено няколко дни по-рано в полето, заявявайки, че то е на изчезналия мъж.

Тялото било заровено в гроб, намиращ се в непосредствена непосредственост до мястото, където били заровени родителите на Бръшков.

Слава Бръшков схванал за преждевременната си гибел до момента в който бил в пандиза, където се намирал от 3 месеца.

Пред локалната телевизия Rustavi 2 той разказал, че се опитал да осведоми затворническите органи за грешката, когато научил за нея. Това, което не знаел обаче, било, че осакатеното и обезобразено тяло на незнайния мъж било заровено до родителите му.



"Когато напуснах пандиза, отидох да почистя гроба на майка ми и татко ми и видях, че има нов гроб до техните. Нямах визия кой би могъл да бъде това до момента в който не видях името на плочата ", споделя още мъжът.

Въпреки, че там лежи незнаен мъж, Бръшков въпреки всичко се грижи за гроба, а по Великден донесъл и червени яйца, вино и други блага, какъвто е обичаят в Грузия, където локалните имат традиция да се грижат за изоставени гробове, даже и в случай че са на непознати.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР