Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни

...
Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни
Коментари Харесай

ИТН излезе с декларация във връзка с министъра на финансите Асен Василев

„ Некадърността и алчността в тази страна стартират да получават литературни измерения. В литературата нещата са пресилени, хиперболизирани, само че, за жалост, българската реалност е три пъти по-голяма от литературните метафори. Едно от обемните, действителни, физически олицетворения на алчността и некадърността си има име и неговото име е, той е Асен Василев “.

Това съобщи депутатът Станислав Балабанов в декларация от името на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) от трибуната на Народното събрание.

Балабанов сподели, че това е финансовият министър на България, който преди към две години е изхарчил 9 милиарда за девет дни, а преди към месец е съумял да изхарчи 11 милиарда лв. за няколко седмици. „ Това е финансовият министър, който до края на тази година ще направи държавния ни дълг 49 милиарда лв. - пари, които отново вие ще плащате “, обърна се депутатът от Има Такъв Народ към българските жители и означи, че този дълг ще заплащат и идващите генерации.

Той означи, че Асен Василев " се подвизавал " и в частния бизнес. „ Любопитен факт е, че всеки един, който е имал нещастието да му бъде съучастник, след това го е съдил. И Павел Езекиев, и Мортен Лунд “, разяснява Балабанов. „ Последният опарен към този момент, тъй като до момента доста изгоряха, се споделя Себастиан Бретшнайдер, американец, имал нелепостта да е съучастник с Асен Василев, след което му се е наложило да води дело против Асен Василев, което той очевидно е спечелил, откакто има изпълнителен лист за 5 млн. лв. против него “, сподели депутатът.

„ И тук, както споделя Мортен Лунд, не аз, че Асен Василев е лъжец, само че доста интелигентен лъжец, той доста мъдро и лъжливо си продава парцела на „ Чаталджа “ дружно с другия хитрец, господин Даниел Лорер, на чистата като сълза бизнесдама Станислава Арнаудова, известна в общественото пространство като Мис Винетка, тъй като съгласно изявления в медиите била взимала по 7% от всяка продадена винетка в страната, а господин Себастиян Бретшнайдер има да взима 5 млн. и май да пие една студена вода от чешмата, през която Асен Василев си поливаше туите в двора на парцела си “, разяснява Станислав Балабанов.

Депутатът от Има Такъв Народ се спря и на коментара на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по тематиката за продажба на парцела на ул „ Чаталджа “. Според Балабанов Борисов, " очевидно към този момент и от възрастта ", става все по-доверчив и е доста доверчив.

„ В началото ви споделих, че Асен Василев е въплъщение на алчността и несръчност, в действителност пропуснах да прибавя и на лъжата “, съобщи още депутатът от Има Такъв Народ и цитира изявление на Василев, че няма да влязат в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Когато лицата на дълбоката страна и корупция у нас престанат да приказват през медиите за инспекции и морал, когато в действителност настъпи смяната, когато в действителност забележим работещи институции, когато в действителност има реформирана правосъдна система, тогава мястото на Асен Василев няма да е на остров, а ще е в пандиза “, съобщи Станислав Балабанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР