Некачествената работа на изпълнителя Джи Пи Груп“ и очевидната липса

...
Некачествената работа на изпълнителя Джи Пи Груп“ и очевидната липса
Коментари Харесай

„Графа" вече плаче за ремонт

Некачествената работа на изпълнителя „ Джи Пи Груп “ и очевидната липса на сериозен надзор от страна на Столичната община вършат все по-видими неприятните резултати от ремонта на централната столична улица „ Граф Игнатиев “ и района около нея. Само месеци след откриването на обекта той все по-видимо има потребност от нова строителна интервенция. Настилките по „ Графа “ са разместени, част от плочките са се надигнали, а други потъват. Шахти и други уреди пропадат, а основата под трамвайното трасе, изключително на кръстовищата, където по него минават коли, стартира да се разрушава. Проблем с релсите беше регистриран за пръв път през юни, когато те се надигнаха поради горещините. Тогава зам.-кметът Дончо Барбалов съобщи, че общината ще разпореди на специалисти да изготвят математическия модел на структурата на трамвайното трасе.

Заради неприятно осъществяване след първия снеговалеж в градинката пред църквата „ Св. Седмочисленици “ се събира и задържа вода. Особено неприятно е ситуацията по краищата й, където са пейките. Първият сняг образува огромни локви под доста от тях. Същият проблем имаше напролет и лятото и жителите алармираха за него. Тогава от общината обявиха, че ще задължат „ Джи Пи Груп “ да пренареди настилките, само че резултат от това напълно очевидно няма.

Столичната община явно няма предпочитание или потенциал да приведе в приключен тип и площад „ Славейков “. Както и по прилежащия „ Гарибалди “, по него трябваше да бъдат подредени „ композиции от лят камък “, на които жителите да седят и да си почиват, да чакат трамвая и така нататък За тези композиции с цена за всяка от над 8900 лева " Сега “ писа неведнъж. В хода на ремонта обаче се оказа, че планът не може да бъде изпълнен по този начин, както е начертан, тъй като има заплаха композициите да застанат прекомерно покрай трамвайните линии и да застрашат живота и здравето на пасажерите на спирката на „ Славейков “. Вместо това част от детайлите бяха разхвърляни в други зони на „ Графа “. През пролетта кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че е дала задача на проектанта - архитектурното бюро „ А.Д.А. “, да откри друго решение за тяхното разполагане. Такова няма и досега.

СМЕТКИ

На 28 май т.г. Фандъкова публично заяви, че приема ремонта в Зона 2 за завършен макар констатациите, че по 15 от общо до 40 актуализирани декара от обекта са открити некачествени действия. Кметът обаче разяснява, че поради " няколко криви плочки " нов ремонт по " Графа " повече няма да има. Така общината спести глоба за закъснение на " Джи Пи Груп " в размер на 5 на 100 от цената на контракта. На изпълнителя бе наложена санкция от 109 000 лв. за неприятно осъществяване плюс общо към 250 000 лева за всички останали действия и прегрешения - при общ бюджет на ремонта от над 20 млн. лв.. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР