Нека заедно съхраним духовните и културни ценности на нашия град“.

...
Нека заедно съхраним духовните и културни ценности на нашия град“.
Коментари Харесай

Министър Иванов в Шумен: Нека заедно съхраним духовните и културни ценности на нашия град

„ Нека дружно съхраним духовните и културни полезности на нашия град “. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на честванията на празника на родния му град Шумен.

Той сподели, че на 11 май православната общественост уважава светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, дали писаното слово на доста нации.

„ Преди повече от две епохи, през 1813-та година този ден се открива като църковен празник на светите братя. Тогава се провежда и първото гражданско честване в Шумен “, сподели аграрният министър.

По думите му 11 май е обвързван освен с почитта към делото на славянските първоучители, само че и с духовните и културни обичаи на град Шумен. „ В ден като днешния е изключително значимо да погледнем историята си, да отдадем почитта и уважението си и към поколенията преди нас, които оставиха след себе си град с обичаи и хора с отношение към образованието и духовността “, акцентира той.

Министър Иванов поздрави своите съграждани за напъните освен да се помни историята и да се пази паметта на предишното, само че и за напъните да се развива града, тъй че той да бъде привлекателно и все по-добро място за живеене.

„ Да предадем дружно на поколенията след нас опита, мъдростта, знанията, желанието и вярата за по-добро бъдеще на град Шумен. Пожелавам на всички вас здраве, сили, ентусиазъм и триумфи! “, заключи министър Иванов.

В рамките на визитата си в региона, министър Иван Иванов ще организира поредност от срещи със земеделци от региона.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР