Нека отправим нашите молитви заедно с Българската православна църква за

...
Нека отправим нашите молитви заедно с Българската православна църква за
Коментари Харесай

Доц. Костадин Нушев: Служението на патриарх Неофит беше в трудни времена

Нека отправим нашите молебствия дружно с Българската православна черква за душата на патриарх Неофит и да го запомним с достойните каузи, с които той сподели своето служение на патриаршеския трон, едно отговорно служение в сложни времена. Това разяснява в студиото на доцент доктор Костадин Нушев, богослов и учител в Богословския университет на СУ " Св. Климент Охридски ".

" Спомняме си по какъв начин беше определен и интронизиран - тази негова гала беше едно увенчаване на избора от патриаршеския изборен събор, само че по улиците на София имаше митинги, смутни моменти. Така, че големи очаквания бяха съсредоточени към неговото служение и неговата персона. Още в първите години на своето служение, той оправда тези очаквания. Постепенно публичния авторитет, престижа и рейтинга на БПЦ, съгласно социологическите изследвания, извънредно се увеличи и доста социолози започнаха да приказват за БПЦ като за една от най-престижните институции на фона на други, които бяха в низходяща наклонност в утвърждението на жителите ", сподели доцент Нушев.

По думите му, за тези 11 години заради самата персона, диалогичност и ненатрапчивост в стила на държание и комуникиране, патриарх Неофит успяваше да потушава спорове и да сближава.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР