Нека днес почетем паметта на всички загинали за свободата и

...
Нека днес почетем паметта на всички загинали за свободата и
Коментари Харесай

Радев на Мъжка задушница: Свеждаме глави пред паметта на загиналите за свободата

" Нека през днешния ден почетем паметта на всички починали за свободата и независимостта на България, както и на нашите близки, които към този момент не са сред нас. Бог да ги елементарни ", сподели

Заупокойна панихида във връзка Архангелова (мъжка) задушница беше отслужена във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища. Заупокойната работа ще отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп.

На ритуала в София участваха министърът на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на управлението на Министерството на защитата, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотичните съюзи.

В ритуалите в памет на починалите воини участваха военнослужещи от Националната гвардейска част, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Съвместното командване на специфичните интервенции и Националния боен университет „ В. Левски “. Военнослужещите сервираха венци и цветя и ще отдадат воински почести в памет на починалите.

Ритуалът в памет на починалите български воини се организира от 1924 година Традицията е прекратена през 1946 година Възстановена е през 1992 година от Министерството на защитата по предложение на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР