Нека бъдем честни: мързеливите хора почти никога не се свързват

...
Нека бъдем честни: мързеливите хора почти никога не се свързват
Коментари Харесай

Защо мързеливите хора са по-умни от всички останали

Нека бъдем почтени: мързеливите хора съвсем в никакъв случай не се свързват с сполучливи хора. Смята се, че единствено техните противоположности могат да се осъществят в кариерата, да завоюват доста пари и да доближат избрани висоти: дейни и енергични персони. Поне подобен стандарт се е развил с помощта на най-известните милиардери в света.

Науката поддържа мързела! Според изследване, хората които не са толкоз физически дейни, са склонни да бъдат по-умни от тези, които са непрекъснато в придвижване. Учените даже са измислили фантастично изложение на „ мързела “: те го назовават „ потребност от познание “. Хората, които имат тази линия, жадуват за структурирани и аргументирани способи да гледат на света. Те постоянно правят действия, които обезпечават интензивна умствена стимулация, като мозъчна офанзива или полемика.
Най-мързеливите 4 зодии
Казват, че мързелът е присъщ гений, който изисква специфични умения. Много хора обичат безделието и отдаването на отмора, вместо на в...
Прочети повече
Наистина ли лентяите са по-умни и по-успешни? Този въпрос провокира доста разногласия измежду експертите. Ядрото на несъгласието се крие в това какво тъкмо се има поради под думата " мързел ". Възможно е нещата, които свързваме с мързел, в действителност въобще да не демонстрират мързел. Бил Гейтс даже избира ленив човек, който да свърши тежката работа, тъй като счита, че тъкмо той е този, който ще откри лесния метод да свърши работата. Има известна доза истина, нали?

Много сериозно мислещи хора се занимават с намаляването на разточителните действия и вместо това избират да употребяват ефикасни процеси. Така че може би наемането на ленив човек не е толкоз неприятна концепция. Такива хора евентуално са стратегически мислители и по този метод могат да измислят способи за премахване на проблеми, да спестят време и да внесат нови хрумвания в компанията.

Видеоигрите за мързеливи хора ли са?

Видеоигрите са различен образец за " подправен мързел ". Това занимание постоянно се преглежда като безсмислена активност, която е част от безделниците. Но всеки, който в миналото е играл стратегически игри знае, че това изисква много стратегическо мислене и дарба за бързо решение на проблеми. Самият Илон Мъск е бил прочут като разпален геймър и сигурно е мъчно да си представим някой да го назова ленив. На фона на над 100-часова работна седмица милиардерът сътвори най-малко шест извънредно сполучливи компании. Той е толкоз надалеч от купата " ленив и малоумен ", колкото може да бъде. Марк Зукърбърг и Лари Пейдж също са запалени геймъри. И още веднъж, тези сполучливи хора не са нито мързеливи, нито глупави.
Тези 7 неща в дома издават мързеливата стопанка
Дори при постоянно разчистване, няколко значими дребни неща могат да се изплъзнат от погледа, което ще издаде една несъвършена или даже мързе...
Прочети повече
Вместо послепис: Изводът е, че " ленив " е доста неразбираемо разбиране. Въпреки това доказателствата сочат, че бихме могли да си позволим да бъдем по-внимателни към това какви качества в даден човек ни водят до такава преценка. В същото време би трябвало да обмислим потреблението на позитивните аспекти на нашия вътрешен мързел.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР