Неизвестни влязоха с взлом в частен дом в София, но

...
Неизвестни влязоха с взлом в частен дом в София, но
Коментари Харесай

Разбиха частен дом, за да освободят кучето, което отчаяно виеше за помощ

Неизвестни влязоха с щурм в частен дом в София, само че не с цел да крадат, а с цел да освободят куче, което лаело на балкона. Помощта към животното обаче се изразила само в това, да го изведат и изоставят на улицата.

Неизвестни разрушават тази врата в понеделник денем. Единствената цел на нападателите обаче се оказва не полезности от вкъщи, а кучето, оставено на балкона и го освобождават.

Кучето е благосъстоятелност на един от майсторите, наети да ремонтират жилището в центъра на София. Преди два дни стопанинът му го оставил на сътрудника си и отпътувал отвън града. В същия ден обаче се наложило и вторият занаятчия да излезе от жилището за малко. Кучето останало единствено и изчезнало.

„ Колегата, на който го оставих, сподели, че някакви двама се качили и в този момент би трябвало да вършим през целия ден врата. Той е излязъл към 10:30 на работа, значи след 10 часа е станало. Кучето ми е уплашено. То аз съм уплашен, не кучето, аз повече “, изясни за bTV стопанинът на кучето Петър Данев.

Че кучето е изчезнало притежателят му схваща от работодателя си и стартира търсене на животното. Тогава излиза наяве и че дни преди вратата да бъде разрушена, а кучето пуснато на независимост, целият квартал се възмущавал в обществените мрежи, че животното живее на балкона.

„ От няколко дни напълно инцидентно видях обява във „ Facebook “ от една от кварталните групи, надлежно незабавно се свързах с дамата и пробвах да ѝ обясня каква е обстановката и че това, което е написала, просто не е правилно. Съответно беше изписано, че няма прозорци, някакви догатки, че кучето няма храна, няма вода. Опитах се да ѝ обясня, че не са по този начин нещата. Жената беше твърдо решена, че би трябвало да откри различен метод да се убеди в това нещо “, описа притежателят на жилището Божидар Матеев.

Не е известно с какъв предмет е разрушен апартаментът, само че Божидар допуска, че е с „ кози крайник “.

„ Хората стигат до неверните заключения просто за да създадат положително или да задоволят личното си его. Те стигат до такива крайности, които водят до противен резултат за безусловно всички, които са свързани. С майстора работя към този момент няколко месеца, в непрекъснат контакт съм с него, непрекъснато вървя до жилището и имам визия какви са изискванията там. Човекът, за жалост, имаше аргументи да напусне града за няколко дни, само че това не значи, че надлежно кучето е оставено без контрол, или без храна или без вода “, добави той.

Като заварва вратата на дома си разрушена, Божидар се свързва с дамата, пуснала поста в обществените мрежи, с цел да разбере дали тя има изясненост къде може да е Рита. Подава и сигнал до 5 РПУ.

„ В следствие видяхме, че откакто е било освободено от жилището, е било вързано наоколо на към 100 метра до супермаркет, било оставено с една торба храна. Т.е. хората, които са го освободили, са го оставили вързано на 100 метра по-надолу. Каква е логиката да освободят куче от апартамент, с цел да бъде вързано на улицата? “, добави притежателят на жилището.

48 часа по-късно Рита е върната на притежателя ѝ. Откриват я работещи в отсрещната постройка. Сега Петър се надява полицията да изиска записите от камерите на постройката, против жилището.

„ Кучето ще се оправи. Ако сме в Щатите и в случай че съм тук ще ги гръмна с револвера. Но ние се намираме в България, по какъв начин би трябвало да постъпим? Законите да се трансформират “, добави стопанинът на кучето.

Петър и Божидар към този момент обмислят по какъв начин да обезопасят жилището. Жалба за взлома притежателят на жилището няма да подава в полицията. Но насочва зов към всички да не бъдат безразсъдни в опита си да създадат положително.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР