Неизвестни лица опожаряват къщи и автомобили на кметове, бизнесмени и

...
Неизвестни лица опожаряват къщи и автомобили на кметове, бизнесмени и
Коментари Харесай

Огнена вендета срещу кметове, бизнесмени и общинари в Ломско

Неизвестни лица опожаряват къщи и коли на кметове, предприемачи и общински съветници в Ломско. Полицията проверява случаите, само че съответни причинители не се оповестяват.

Серията палежи стартират в нощта против 18 юли. Атакувана е къща, в която живее шефът на общинската компания " Чистота " и фамилията му, в това число дете и стара жена. Домът им е запален със запалителна течност и огънят бързо го завладява. Те се избавят през прозорец на първия етаж.

Общинският чиновник е в потрес, опасява се за живота на фамилията си и се въздържа от коментар пред камера.

24 часа по-късно – през нощта против 19 юли, пламват два автомобила, паркирани пред дома на заместник-кмета Валентин Евтимов. Единият е негов, другият – на брачната половинка му.

" Нямам спор с никой, най-малко не знам да имам подобен. За мен обстановката е неуместна и безусловно необяснима. Винаги до момента колите са ни стояли на улицата пред къщата, аз даже нямам ключове на гаража, гаражите ми не се заключват. ", разяснява Евтимов пред bTV.

Той няма пояснение и за втория палеж, осъществен дни по-късно, през нощта против 23 юли, и обвързван с него индиректно. Този път е запален микробус, употребен от брата на Евтимов и благосъстоятелност на компания, ръководена от майка му.

" Насочихме се към този момент към версии, които свързват към този момент двамата пострадали. Явно се касаеше към този момент за продължавано закононарушение, обвързвано с заличаване на имущество на избран кръг от общественици, мога да кажа. ", уточни началникът на полицейското ръководство в Лом гл.инсп. Владимир Владимиров.

Междувременно жертва на огнено нахлуване стават колите и на фамилията на кмета на с.Трайково Румен Радевски. Палежът на двата джипа е осъществен в петък против събота, пламъците първа ги вижда дъщерята на Радевски към 4:00 часа сутринта.

„ Чух единствено едно гърмене на гумите, демонстрирам се на терасата, виждам – двата джипа пламтят едновременно”, описа тя. Семейството и хора от близките къщи пробвали да спрат пламъците с пожарогасители и вода, само че и двете возила са унищожени от пламъците.

Дошлите на място пожарникари загасили пожара преди да се е трансферирал към една от къщите в селото.

Румен Радевски е кмет трети мандат, само че е безапелационен: „ В никакъв случай не е обвързвано, няма за какво”. Съпругата му Детелина Радевска е наедрял аграрни производител, обработва хиляди декари земя. Освен това е секретар на ГЕРБ-Лом и общински консултант.

Може ли зад пожара да стоят стопански ползи? „ Допускам го и това (…) Не е обикновено в XXI век човек да се опасява да остави колата си пред дома си”, счита тя.

Кметът е на мнение, че с сходни палежи районът се връща 15 години обратно във времето и упорства за повече полиция и видеонаблюдение.

Почеркът на закононарушенията е идентичен, а работните версии са няколко. Допускат се както служебни, по този начин персонални и корпоративно-икономически ползи. Случаите са предадени на Районната прокуратура, чакат се пожаро-техническите експертизи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР