Негативните последствия от търговската война за САЩ може да са

...
Негативните последствия от търговската война за САЩ може да са
Коментари Харесай

Morgan Stanley очаква по-големи от очакваните негативи от търговската война


Негативните последици от комерсиалната война за Съединени американски щати може да са по-значителни, в сравнение с се смяташе първоначално, оповестява Dow Jones, базирайки се на икономисти от Morgan Stаnley. Като цяло намаляването на растежа на международната стопанска система от въвеждането на мита съгласно тях ще е от към 10 – 12 базисни пункта, растежът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати ще се намали с 0,3-0,4 процентни пункта, а на Китай – с 0,3 процентни пункта.
Волативността и неопределеността на финансовите пазари ще окаже спомагателен напън върху американската стопанска система, забавяйки повишаването на интензивността на фирмите и потребителите, считат от Morgan Stanley.

По думите на икономистите от банката, в средносрочно бъдеще рисковете от намаляване на растежа в стопанската система в комбиниране с рисковете от усилване на инфлацията ще основат главоболия на Федералния запас, който би трябвало да обезпечава салдото сред краткосрочният инфлационен напън и дълготрайните закани, свързани с търсенето.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР