Негативите надделяват над позитивите от това преструктуриране, коментира относно идеята

...
Негативите надделяват над позитивите от това преструктуриране, коментира относно идеята
Коментари Харесай

Любомир Дацов за сливането на НАП и митниците: Негативите надделяват

" Негативите надвиват над позитивите от това преструктуриране ", разяснява по отношение на концепцията за обединение на Национална агенция за приходите и митниците в единна приходна организация някогашният зам.-министър на финансите Любомир Дацов.

„ Само преструктурирането на двете организации във времето несъмнено ще отиде с всевъзможен вид разноски, от порядъка на 100-150 милиона лева Изглежда голяма сума, само че в действителност Вие ще би трябвало да уволните хора, да платите компенсации, по-късно да ги назначите, да инвестирате в нови осведомителни системи, в разнообразни практики “, изясни Дацов по Euronews Bulgaria.

„ Това е много безценен развой, да оставим, че той трае във времето. Самото изследване ще бъде най-малко една година. След това, даже да се случи бързо, самият развой на интеграция и обиграване на самите служби, с цел да работят в едно – също ще отиде сред година и две. Целият този развой оттук насетне, даже и в случай че знаят какво тъкмо желаят и по какъв начин да го създадат – за което аз се колебая – ще отнеме най-малко към три години, с цел да бъде приключен “, счита той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР