Недоволството сред редиците на Националния съвет на БСП срещу лидера

...
Недоволството сред редиците на Националния съвет на БСП срещу лидера
Коментари Харесай

Корнелия Нинова заяви, че БСП може да бъде вечна опозиция

Недоволството измежду редиците на Националния съвет на Българска социалистическа партия против водача Корнелия Нинова нараства след днешното заседание на левицата, разкриха членове на управлението пред tribune.bg

Въпреки че пред медиите Нинова и нейните малко останали правилни съпартийци настояват, че упорстват за постоянно държавно управление на България още от 2021 година, истината е друга.  

„ Необходими са единствено пет гласа, с цел да бъде признат кабинетът на Мария Габриел и ние ясно осъзнаваме, че от нашите гласове зависи това дали ще има държавно управление “, споделя Корнелия Нинова. От залата й дават отговор, че би трябвало да даде тези пет гласа. Но тя изрично отхвърля тази опция, заявявайки, че Българска социалистическа партия може да бъде безконечна съпротива, тъй като в това са положителни. „ Ами не сме! “ – дава отговор й залата.

Въпреки несъгласието на присъстващите, Нинова е безапелационна, че отводът й да поддържа първия мандат би трябвало да бъде подсилен с проекторешение на Националния съвет на Българска социалистическа партия. По думите й, Българска социалистическа партия няма да поддържа и втория мандат – тъй като и двете партии са „ джендърски “ и са „ военолюбци “.  

„ Можеше да се вършат взаимни отстъпки, да се водят диалози, само че превръщането ни в непотребен придатък е жертва, която няма да направя “, безапелационна е Корнелия Нинова.  

А недоволството против решението й да изолира Българска социалистическа партия от ръководството на страната нараства от ден на ден, разяснява tribune.bg.

Същевременно стана ясно, че в случай че не се сформира постоянно държавно управление и се стигне до нов длъжностен кабинет на Румен Радев, членове на Българска социалистическа партия да не вземат участие в него. Това решение взе Националният съвет на партията с 98 гласа " за " и 2 " срещу ".

Решението е било гласувано по предложение на Георги Свиленски след дебатите по първа точка от съвещанието през днешния ден, в която се е обсъждала настоящата политическа конюнктура и държанието на соцпартията.

Пленумът е подкрепил позицията на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро Българска социалистическа партия да не поддържа мандат на ГЕРБ. И е упълномощил на алените депутати да гласоподават " срещу ".

Не е получило обаче поддръжка предлагането на Петър Мутафчиев Българска социалистическа партия да не взе участие в договаряния с втория мандат, както и да предизвести Румен Радев да не й дава третия. Така решението на Националния съвет е да взе участие в договаряния за втория и третия мандат.

По-рано през днешния ден Александър Симов разгласи, че ще беседват с Политическа партия и Демократична България за втория мандат.

Депутатът от Българска социалистическа партия и член на изпълнителното бюро на социалистическата партия Румен Гечев разяснява:

" Трябва да има постоянно държавно управление, само че в случай че надделее здравият разсъдък и се разберем по главните цели, а не лист по 20 фантазии. Няма по какъв начин да оставим на нулиран бюджет на българския народ след 10 юни. В най-лошия вид ще бъде удължение на действието на бюджета, което продължение беше доникъде на годината. Тогава нещата не са чак толкоз съдбовни, само че са неприятни. За първия мандат, ние сме споделили, освен това изискване ние няма да подкрепим, в случай че те се намерят болшинство, това си е техен проблем. "

 

Източници: tribune.bg, " 24 часа ", БНР

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР