Недоволството на жителите на кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ заради

...
Недоволството на жителите на кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ заради
Коментари Харесай

След водния проект: Ще се преасфалтират ли разкопаните улици в Долапите и Средна кула?

Недоволството на жителите на кварталите „ Средна кула “ и „ Долапите “ поради разкопаните към този момент година улици продължава

Хората споделят, че от една страна се радват за по този начин дълго чаканата канализация, само че от друга към този момент са изморени от дупките, прахоляка и разрушените си коли. Въпреки че асфалтирането на част от траншеите по улиците към този момент стартира, към момента моментът от нормализиране на ситуацията е надалеч.

Зам.-кметът по комунални действия Димитър Недев изясни, че държавното сдружение ВиК-Русе, което е реализатор на плана, към този момент е завършило с дейностите по канализацията, съобщи

В момента се организират тествания и в напълно скоро време се чака да стартира всеобщо асфалтиране в двата квартала. Хората споделят, че не се асфалтира качествено и са споделили подозренията си за идващ „ ремонт на ремонта “ и с локалната власт.

„ Хубаво е да се знае, че към сегашния миг към нас няма подадена нито една поръчка за оглед и предаване на обект. Т.е. ние към сегашния миг нямаме нито един приключен обект. Още преди започване на ремонтните действия преди две години правихме среща с ВиК, с всички реализатори на техните планове и ние им казахме тъкмо това – да не си мислят, че елементарно ще издават обекти. Гледаме изцяло обекта, а освен това, което е асфалтирано, и в границите, в които е асфалтирано. Така че доста елементарно няма да получат автограф за приемане на работата от страна на Община Русе “, съобщи Димитър Недев.

Въпреки че не е страна по контракта, общинска администрация търси разновидности за изцяло асфалтиране на разкопаните улици. Както неведнъж бе разяснявано, съгласно нормативните условия при разкопана до 50 % улица се възвръща единствено траншеята. Ако е работено по повече от половината улица, тя се асфалтира цялата от изпълнителя.

„ Тъй като ремонтът се прави от страната в лицето на ВиК, чакаме Министерство на регионалното развитие да прояви същата еластичност като нас и да застане зад това, което ние сме говорили и което желаеме, с цел да може да подобрим живота на хората. Когато се разкопае една улица, даже и под 50 % – тротоари, бордюри, зелени площи, инфраструктурата също в дребна и огромна степен се скапва, поврежда се, става непригодна за прилагане. Така че това, което е вписано в наредбата, е действително е доста по-различно “, разяснява още Димитър Недев.

Най-големият проблем е неспазването на авансово заложените графици, което докара и до нарушение на сметоизвозването в „ Средна кула “. „ За нас също беше проблем, защото компанията, която извършваше услугата, не можеше да доближи до тези точки постоянно. Някой път се постановяваше на ръка съдовете да се придърпват много на огромно разстояние. Надявам се да сме към края на това стеснение. Принципът, който следвахме, е да не се затварят улици, тъй че да се блокират прилежащи, т.е. постоянно да има опция за придвижване. И тук отново споделям, огромният проблем, който ние видяхме, че го има, и който несъмнено ще го има и в град Русе – не се извършват периодите и авансово заложените краткотрайни организации на придвижване се нарушаваха “, сподели зам.-кметът.

„ Средна кула “ и „ Долапите “ бяха първи с огромни действия по канализацията от водния план. Надеждите са, че насъбраният опит от кварталите ще помогне да се усъвършенстват идните ремонтни действия по улиците в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР