Недоволни родители протестираха пред сградата на Община Пазарджик заради ремонти

...
Недоволни родители протестираха пред сградата на Община Пазарджик заради ремонти
Коментари Харесай

Родители протестират заради училищни ремонти по никое време в Пазарджик

Недоволни родители стачкуваха пред постройката на Община Пазарджик поради поправки на учебни заведения късно. Докато текат строителните действия, децата от учебно заведение " Христо Ботев " ще бъдат преместени в базата на " Христо Смирненски ". Хората обаче считат, че по този начин ще се стигне до съществени разтърсвания в процеса на образование.

Пазарджик

Над 100 родителите на деца от учебно заведение " Христо Смирненски " се подписаха против плануваното пренасяне на всички възпитаници от близкото " Христо Ботев ". Строителните действия там би трябвало да стартират след 15 октомври и постройката би трябвало да бъде овободена.
Здравко Минчев – родител: " Ние не сме срещу нито да се извърши ремонт в това учебно заведение, аз бях там и видях, че учебното заведение се нуждае от ремонт. Проблемът ни е с количеството възпитаници, казусът е, че се нарушава нашият темп на работа и на живот. "
Според родителите увеличеният брой деца в постройката ще сътвори по-голям риск от експанзия и принуждение.
" Няма да ви позволим, ще легнем пред постройката и няма да ви позволим. "

" Не става въпрос за пари. "

" Няма да се ремонтира през образователната година. "
Според Общината началото на строителните действия се е забавило поради процедурите, планувани от закона за публичните поръчки.
Румен Кожухаров – секретар на Община Пазарджик:
" Нямаше по какъв начин по-рано да свършим процеса по желание на реализатор, след което определените реализатори с изключение на да строят преди този момент би трябвало да изготвят и работния план, който сега е подготвен и се утвърждава. Всички тези периоди, като ги насложим във времето, не позоволиха това да стане във ваканцията. "
Родителите и общинарите стигнаха до компромисен вид – половината възпитаници да бъдат преместени в тяхното, а останалите в друго учебно заведение. Дали това е допустимо ще стане ясно на 16 октомври, когато ще има нова среща.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР