Недоволни жители на село Ребърково, община Мездра протестираха днес срещу

...
Недоволни жители на село Ребърково, община Мездра протестираха днес срещу
Коментари Харесай

Жители на Ребърково излязоха на протест заради калта по улиците от камиони

Недоволни поданици на село Ребърково , община Мездра стачкуваха през днешния ден против калта по улиците, която оставят след себе си камионите на компанията, строяща разширението на пътя Мездра-Лютидол, част от пътя до Ботевград.

Един от уредниците на митинга Светозар Иванов изясни, че камионите не би трябвало да минават през селото , защото имат различен различен път, само че им е по-удобно от тук, тъй като бързат. По думите му дневно минават по над 20-30 камиона, а къщите в близост са в тиня.

Според хората, в случай че не е тиня по улицата , ще е прахуляк, по тази причина живеещите наоколо не са си отваряли прозорците за проветряване от месеци. Недоволните обясниха, че откакто се е схванало за митинга, от компанията са почнали за мият улиците, а през днешния ден и камионите не минават. 

„ Хората са прави да стачкуват , в действителност има нанесени огромни количества тиня. Последните няколко дни фирмата-изпълнител се пробва да предприеме някакви дейности по измиване на улиците, само че това не е задоволително “, сподели кметът на селото Петър Петков. По думите му на 24 ноември, предходната година, е изпратил писмо до Областното пътно ръководство за положението на пътната права, само че досега формален отговор от страната няма. „ На всички хора ни е ясно, че този път би трябвало да се случи, само че с цената на какво? “, попита Петков.

Жителите се тормозят и от активиране на свлачището , което се намира в региона, недоволстват и от това, че поради новото трасе са прекратени и всички пътища към парцелите им в планината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР