Недоверието към ваксините и невярната информация могат да подкопаят усилията

...
Недоверието към ваксините и невярната информация могат да подкопаят усилията
Коментари Харесай

Недоверието към ваксините може да попречи на битката срещу вируса

 Недоверието към имунизациите и погрешната информация могат да подкопаят напъните за справяне с пандемията, тъй като е належащо имунизиране на 80 % от популацията, написа Българска телеграфна агенция.

Специалисти от Британската академия и Британското кралско сдружение откриха, че към 36 % от хората в страната или са несигурни, или едва ли биха се съгласили да се имунизират против COVID-19.

Според създателите на отчета " откритият разговор " е извънредно значим за реализиране на социална поддръжка за имунизиране. 

" Ваксините и имунизацията са две разнообразни неща. За да се реализира 80 % използване на ваксина, нужна за отбрана на общностите, би трябвало да има сериозна, добре финансирана и ориентирана към общностите тактика за ангажиране ", заяви Мелинда Милс, професор по демография от Оксфордския университет.

Проучвания на публичното мнение преди и след появяването на коронавируса в доста страни демонстрират, че доверието във имунизациите е непостоянно, а политическата поляризация и неправилната информация от интернет могат да се отразят на използването им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР