Недостигът на витамини е типичен за края на зимата, но

...
Недостигът на витамини е типичен за края на зимата, но
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте тези 4 симптома на недостиг на витамини

Недостигът на витамини е характерен за края на зимата, само че може да настъпи когато и да е на годината.

Няколко признака подсказват, че на тялото ви му липсват значими хранителни субстанции. Не ги подценявайте, а направете смяна в режима си на хранене – по този начин ще си върнете силата, ще подобрите външния си тип и здравето си, несъмнено.

Чупещи се нокти
Ако ноктите ви са станали чупливи и непрекъснато се разслояват и белят, това е признак, че не се храните задоволително разнообразно и в организма е настъпила авитаминоза.

Напукани устни
Друг признак са напуканите, сухи устни, за които никакви вазелини не оказват помощ, даже и тези със мощно възстановяващо деяние. Често устните се разраняват в ъгълчетата, когато ни липсват витамини.

Най-вредните храни в света

 Не подценявайте тези 4 признака на дефицит на витамини

5 неща, които да  извършите за свое положително

Глад за сладолед
Колкото и да е необичайно, в случай че доста постоянно изпитвате апетит за сладолед, това може да бъде сигнал за дефицит на желязо. При съществени неналичия при някои хора даже се следи предпочитание да смучат и дъвчат ледени кубчета от хладилника. Ако забележите сходен признак, набавете си повече желязо, като консумирате повече алено месо, дроб и зеленолистни зеленчуци.

Изтръпване в крайниците
Честото изтръпване на ръцете и краката е още един постоянно срещан признак на дефицит на витамини.

Ако признаците ви са тежки и стартират да ви тормозят, най-разумно е да посетите персоналния си доктор, който ще ви назначи кръвни проучвания и ще може да откри тъкмо кои хранителни субстанции липсват в менюто ви.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР