Недоспиването, натрупано през седмицата, не може да се компенсира през

...
Недоспиването, натрупано през седмицата, не може да се компенсира през
Коментари Харесай

Недоспиването не се компенсира в почивните дни

Недоспиването, насъбрано през седмицата, не може да се компенсира през уикенда или в другите почивни дни, оповестиха съветски специалисти, представени от РИА " Новости ". За да се избегне дефицитът на сън, е значимо хората да съблюдават общоприетия си график на лягане и ставане, когато не са на работа, тъй като и дребни съмнения в него ще нарушат съня през седмицата, твърди Роман Бузунов, президент на Руското сдружение на сомнолозите и лекар на медицинските науки.

" Оказва се, че в случай че желаеме да излезем на разходка в събота вечер и си легнем в среднощ, то на идващия ден ще станем късно и в неделя вечер няма да ни се спи, затова отново ще си легнем късно. Така в понеделник се разсънваме за работа недоспали, а това се отразява пагубно на тялото ", изясни Бузунов. Според него терминът " неделно бодърствуване " си е чиста действителност. По думите на специалиста при късно ставане през уикенда графикът на хората се измества с най-малко шест часа.

Лекарят поучава през почивните дни да не спим до късно, с цел да компенсираме недоспиването през седмицата. Или в случай че се спи малко повече, то да не е над два часа. Така тялото ще си почине и няма да има потребност да се възвръща в допълнение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР