Недосегаемият Банкси прикова общественото внимание на целия свят с новата

...
Недосегаемият Банкси прикова общественото внимание на целия свят с новата
Коментари Харесай

Новата инсталация на Банкси е под 24-часово наблюдение

Недосегаемият Банкси прикова публичното внимание на целия свят с новата си апаратура на стена в Бижутерския квартал в Бирмингам. Неколкосекундно видео на Инстаграм страницата на художника демонстрира нарисувани елените на Дядо Коледа. Вместо шейна обаче еленчетата са " впрегнати " в скамейка, върху която бездомникът Райън се подготвя да прекара студената нощ. Всичко това се развива под съпровода на песента " Ще бъда вкъщи за Коледа ". Медиите побързаха да заключат, че новата апаратура на Банкси е предизвикана от скорошно изследване, съгласно което във Велкобритания броят на бездомниците се е нараснал по отношение на миналата година.

Вандалските прояви върху инсталацията не закъсняха. На идващия ден  елените осъмнаха с червени носове, които не са направени от Банкси. За да предотврати вероятно съсипване на творбата, полицията в Бирмингам го слага под денонощна защита.

" За 20-те минути, в които снимахме Райън на тази скамейка, минаващите хора му дадоха топла напитка, два шоколада и запалка, без той да ги е изискал. Бог да пази Бирмингам ", написа под поста на Банкси.

Дали Райън е в действителност скитник, който по случайност се е настанил на пейката, или пък е самият Банкси, остава незнайно и подхранва още повече мистерията към загадъчния художник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР