Неделята беше един много емоционален ден, изпълнен с всякакви емоции,

...
Неделята беше един много емоционален ден, изпълнен с всякакви емоции,
Коментари Харесай

Поредна успешна Световна купа у нас

„ Неделята беше един доста прочувствен ден, изпълнен с всевъзможни страсти, само че най-много положителни, изключително след финала на бухалки. Стили сграбчи златото, а Ева среброто. Публиката безусловно експлодира. Въздухът в залата се наелектризира до краен лимит. Колегите от другите страни откровено ме поздравяваха за триумфа! “, с тези думи на президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева най-добре демонстрират възторга от приключилия кръг от Световната купа, извършен в „ Арена София “ от 31 март до 2 април. Зрителите в залата се любуваха на съчетанията на общо 51 самостоятелни състезателки и 12 ансамбъла от над 40 страни.

Palms Bet бе формален сътрудник на Световната купа, а съдействието на компанията с БФХГ за следващ се оказа повече от сполучливо. Показател за това са следващите шест оценки на родните ни гимнастички – пет златни и един сребърен орден. Стилияна Николова завоюва 4 златни оценки. След извоюваната купа в многобоя в събота, през вчерашния ден тя добави още три трофеи във финалите на обръч, топка и бухалки. Ева Брезалиева се класира на влиятелното шесто място в многобоя, а във финала на бухалки се поздрави със среброто. Отличен старт и за възпитаничките на Весела Димитрова. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова завоюваха безспорната купа в многобоя на Световната купа в София. Тези триумфи още веднъж карат феновете на този спорт у нас да имат вяра, че на Олимпийските игри в Париж през 2024 година родните грации могат да ни зарадват със злато.

Ева Брезалиева, пък затвърди максимата „ че българките са и най-красиви, и са най-хубави! “ като завоюва наградата „ Кралица на Световната купа в София “. Короната ѝ бе връчена след гласоподаване от българските и интернационалните спортни публицисти и фотографи. Нейни подгласнички станаха Милена Балдасари от Италия и Барбара Домингос от Бразилия.

Следващата интернационална демонстрация, включваща съдействието сред БФХГ и Palms Bet, е Международният шампионат по художествена гимнастика „ София къп “. Той е с награден фонд 20 000 евро и ще се организира от 7 до 9 април в зала „ София “. В него ще вземат участие рекорден брой ансамбли и гимнастички от 31 страни. В столицата ни ще дойдат грации от Бразилия, Канада, Израел, Германия, Азербайджан, Япония, Австралия, Мексико, Съединени американски щати, Пуерто Рико, Испания и други. В самостоятелната конкуренция са декларирани 65 състезателки. Освен тях сили ще премерят още 14 ансамбъла при девойките и 72 девойки самостоятелно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР