Неделя сутрин. Ден без аларма. Тихо е. Детето сладко спи.

...
Неделя сутрин. Ден без аларма. Тихо е. Детето сладко спи.
Коментари Харесай

Практически курс по позитивно мислене

Неделя заран. Ден без тревога. Тихо е. Детето сладко спи. Докато се чудя дали да се измъкна и да пия кафе на мира, дребна ръчичка се увива към врата ми и вземам решение, че гушкането ми подхожда повече.

Малката хитруша, щерка ми, е учудващо дружелюбна по време на утринния тоалет и даже с възторг се включва в приготвянето на закуската. Брех! Този ден става все по-хубав! Започвам да пържа мекичките, танцувайки си на приятна музика и пийвайки от към момента топлото кафе. А детето даже добродушно си играе в другата стая. Ааа, става прекомерно!

И като че ли с цел да съм в унисон с позитивното, вземам решение да уравновесявам недотам здравословните мекички с мляко от ядки. Добавям и всякакви други потребни неща като сурово какао, мед, канела и семена от чия. Започвам да разчиствам съвестта си от лесната закуска, разбърквайки положителните съставките и… настава един от тези моменти, в които хем ти идва да извикаш “ааагрх! ”, хем застиваш в спокоен смут.Мисля си, че в живота просто се случват редица неща. Те сами по себе си не са нито хубави, нито неприятни. Въпрос на оценка и усещане. Така ми се желае да имам вяра.Сякаш за баланс на хубавата заран стъклената бутилка с живителна течност полита към пода на кухнята и го покрива с мозайка от течност, набъбнала чия, неразтворен мед и ситни късчета стъкло. Чистейки си задавам въпроса “Защо? ”. Ясно е – тъй като съм непохватна и просто изпуснах бутилката. Тук не се крие някаква житейска философия от сорта на “след дъжда изгрява слънце ”, нито “прекалено хубаво не е на хубаво ”. Мисля си, че в живота просто се случват редица неща. Те сами по себе си не са нито хубави, нито неприятни. Въпрос на оценка и усещане. Така ми се желае да имам вяра.

Ето съответен образец по какъв начин открих и позитивни неща в тази обикновена обстановка, която в една друга настройка от условия би ме зачервила от гняв:

Разсипах и изхвърлих прилична доза потребни артикули, загорих доза от мекичките, до момента в който оправях бъркотията и настъпих стъкълце... Но!

– почистих още по-старателно пода;

– бях си запазила половината накиснати ядки и направих нова доза;

– а и към момента не бях измила шейкъра;

– имах порядъчен заряд с позитивни страсти и бях се наспала задоволително, с цел да не се вкисна;

– дъщеря ми беше към момента спокойна, с цел да се съгласи без разногласия да не влиза в кухнята, до момента в който почистя;

– почувствах се добре, че се овладях и просто подминах една на тип каръшка ситуация;

– пристигна ми концепция за ново есе.И по този начин, въпреки след всичко това да трябваше да сподавям и изблик на детски пубертет, в този момент си допивам млякото и се подготвям за разходка с най-любимото създание, тъй като на открито грее слънце, а Животът е прелестен!

Пък и споделят, счупеното носело благополучие...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР