Неда Спасова е родена във Враца. През 2014-а завършва актьорство

...
Неда Спасова е родена във Враца. През 2014-а завършва актьорство
Коментари Харесай

Неда Спасова: Животът е такъв, какъвто си го направиш

Неда Спасова е родена във Враца. През 2014-а приключва актьорство за трагичен спектакъл в класа на проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “, а от началото на 2018 година е част от трупата на Театър „ София “. Гледали сме я сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “ и Театрална работилница „ Сфумато “. През 2018 година е номинирана за „ Икар “ в категория „ Дебют “ и за „ АСКЕЕР “ в категория „ Изгряваща звезда “ за ролята си на Варвара Петровна в „ Бесове “ по Ф. М. Достоевски, с режисьор Иван Добчев в Театрална работилница „ Сфумато “. Дебютът й в киното е с ролята на Царицата на розите в суперпродукцията „ Дамасцена ”. В момента Неда е част от медицинския сериал „ Откраднат живот “ в ролята на операционната сестра Кая Райкова. 

Дали животът е в действителност “приказка с благополучен край ”? 

Животът е подобен, какъвто си го направиш. Щастието не е мерна единица, има разнообразни измерения по отношение на твоето лично чувство. И все си мисля, че щастието е избор . Независимо от външните условия и физическото им измерение.

По какъв метод страстите Ви оказват помощ в актьорската работа? Играта пред камера може ли бъде тип терапия? 

Често сетивната прочувствена памет оказва помощ за играта на физическо положение. От рода на пийнал, болен и сходни. Помниш какво се е случвало с тялото ти по време на такава физическа спънка. Но аз считам, че пресъздаването на психическо правдиво прочувствено положение не може да бъде " изкопирано " от нещо персонално претърпяно. Независимо дали си преживявал такова нещо. Можеш да си припомниш чувството и до какво е довела страстта, само че не можеш да я повториш по същия метод. Трябва да я изживееш още веднъж . В последна сметка всичко зависи от твоята религия в чувството на съответна страст. Има моменти, в които би трябвало да играеш нещо, което не ти се е случвало. Тогава единственото, на което можеш да разчиташ, е цялостно отдаване на събитията, потребление на въображението и религия, че това в действителност се случва. В този смисъл играта пред камера може да е терапия, освобождение, филтриране, само че може и да е доста прочувствено напрягаща и натоварваща. А по какъв начин да не те унищожи – още не знам. 

Какво вършиме след дълъг снимачен  ден?   

Обичам да ми е безшумно – дали е снимачен ден, дали е подготовка или зрелище – тишината ми е лек. Обичам да пия чаша вино или една бира, да си взема топъл душ и да заспя. 

Коя е водещата Ви сила  –  позитивизъм, натурализъм, скептицизъм или… 

Доста хора считат, че съм положителен човек, само че прекомерно сериозен. Аз считам, че съм реалист с песимистично-оптимистичен привкус (смях).  Не се рея в облаците, не споделям на бялото – черно, не си фантазирам неосъществими неща , преценям обстановката, мисля над нея и работя. А резултатът – Вселената взема решение дали съм подготвена за сходно прекарване и дали мога да го понеса. 

Как Ви обогати присъединяване в “Откраднат живот ”? Какво разбрахте за себе си с тази роля? 

" Откраднат живот " е изключителна школа. Срещнах и работих с хора, с които постоянно съм мечтала да работя. Мога единствено да съм признателна от този факт. Не знам дали съм подобрила актьорската си игра, това единствено феновете могат да кажат. Но сигурно чувствам в себе си струпване на умения, които не съм имала преди.  Кая е свръхемоционална, Неда в действителния живот си е много спокойна и уравновесена . Но Кая е и войник, въпреки всичко реализира много от нещата, за които мечтаеше. Не би трябвало да се отказваш – това е нещо, което тя ми сподели още веднъж за моя персонален живот. Аз също съм упорита, само че твърдоглав реалист. Като виждам, че нещо не става, спирам да си изгубвам силата в него. Може би не съм го желала толкоз мощно, както Кая желае всякакви неща. Аз съм длъжна да я разбирам, поддържам и да се боря за нея, тъй като тя е моето дете, което желая да живее пълноценно. 

Какво бихте споделила на ловците на гении, който са в търсене на идната кинозвезда?

Кинозвезда за мащабите на България ми е малко... по какъв начин да кажа... Нереалистично. Но е реалност, че имаме страхотни артисти, които за жалост нямат всеобщо триумф да се доберат до някой международен план. Имам прелестни сътрудници, надарени, работливи, които нямат шанс... Това е думичката, която най-вече ти би трябвало в този " бизнес ". А " ловците на гении " да вървят на спектакъл (намигване). Ще открият изключителни лица, които в никакъв случай не са виждали по малкия екран. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР