Не знаеш дали е алергия или настинка Носът ви е

...
Не знаеш дали е алергия или настинка Носът ви е
Коментари Харесай

8 съвета как да преборите сезонните алергии

Не знаеш дали е алергия или простуда
Носът ви е запушен, очите ви сърбят, а хората са се отказали към този момент от думите " наздраве " всякога, когато кихате. Класически алергични признаци, нали? Може би... само че също може да се борите с досадна простуда. Затова, с цел да сте сигурни, посетете доктор.
Гранична експозиция
Намалете до най-малко вашия контакт с прашеца. Това значи да пандизите прозорците си (използвай климатик, с цел да охладите дома си вместо отварянето на прозорците), носете слънчеви очила навън, обърнете внимание на спалнята си и почиствайте подовете с вакуум, който има филтър HEPA. О, и не си помисляте да се занимавате с градинарство. Оставете това на някого, който няма алергия.
Душ преди лягане
В края на деня изперете облеклата, които сте носили на открито (но не ги сушете, защото те ще съберат пъстър прашец) и хоп в банята, с цел да премахнете прашеца и от кожата и косата ти.
Опитайте физиологичното изплакване
Изплакването на носните ти проходи с физиологичен разтвор (известен още като назално напояване) не звучи прекомерно прелестно, само че е ефикасен метод за облекчение на тапите. Ето по какъв начин да го извършите: Сдобийте се с шишенце физиологичен разтвор (който е най-често вода и морска сол). Ще би трябвало да следвате инструкциите на кутията, само че концепцията е, че защото течността се влива в една ноздра и по-късно другата, тя почиства слузта и алергените.
Обмислите различни лекувания
Когато става дума за естествени средства за отбрана, растението butterbur е добре изследван любимец. Всъщност, едно швейцарско изследване откри, че екстрактът от butterbur може даже да работи, както антихистаминовите медикаменти. Има и някои проучвания, които демонстрират, че яденето на куркума може да облекчи алергичните признаци. (Просто говорете с персоналния доктор, преди да го опитате, нали?)
Не пушете
И да, това е от голяма важност и за потребителите на електронни цигари. Тютюнопушенето нервира обвивката на носните пътища и дихателните пътища, което в допълнение утежнява признаците на алергия.
Пийте повече течности
Изпиването на спомагателни течности може да помогне да се понижи слузта в ноздрите и да се понижат признаците. Горещите течности (като чай или бульон) са изключително потребни, защото парата може също да помогне за облекчение на запушения нос. Забележка: Това не важи за алкохола, който в действителност може да утежни признаците.
Домашен мед
Ето и теорията: Консумирането на мед, изработен от пчелите в твоя регион, оказва помощ за облекчение на алергиите, тъй като яденето на малко пъстър прашец от цветята към теб значи, че последователно ще бъдете имунизиран против него. И до момента в който едно малко проучване от Финландия откри, че признаците са се подобрили при участниците, които са яли пчелен мед, други изследвания са стигнали до нулев резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР