Не всички въглехидрати са наши врагове, но тези, които ще

...
Не всички въглехидрати са наши врагове, но тези, които ще
Коментари Харесай

10 въглехидрата, които трябва да избягвате

Не всички въглехидрати са наши врагове, само че тези, които ще ви представим не са изключително потребни за нас, тъй че е добре да ги заобикаляме.

Благодарение на кето диетата, въглехидратите имат още по-лоша известност. Въпреки всичко, въглехидратите са значима част от нашата диета. Те са гориво за нашия мозък и тялото се нуждае от определно количество, с цел да действа вярно. А и доста храни, които са богати на въглехидрати са богати и на фибри, което е значимо за нашето хранене.

Но има въглехидрати, които са доста вреди и би трябвало да ги заобикаляме. Ето кои са те:

1. Оризови вафли

Въпреки че хората ги ядат, когато са на диета, оризовите вафли са в действителност единствено празни калории, които няма да ви нахранят. В една оризова вафла има 17 калории, които изобщо не са малко. Може да ги замените с една филийка пълнозърнест самун.

2. Бял ориз

Белият ориз може да ви се коства страхотна храна, само че той не съдържа никакви фибри, заради рафинираната обработка. Има към 36 грама въглехидрати в 1/4 чаша ориз. Вместо бял ориз, можете да ядете киноа. В нея има повече протеини и фибри и с съвсем 10 грама по-малко въглехидрати.

3. Зърнени закуски

Дори " здравословните " зърнени закуски съдържат тонове захар. Заменете зърнената закуска с овес.

4. Бял самун

Белият самун има към 31 грама въглехидрати в една филия и е пречистен. Заменете белия самун със 100 % пълнозърнест самун за повече хранителни субстанции като протеини, фибри и здравословен омега за сърцето.

5. Картофен чипс
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР