Не във всички региони по света хората имат възможност редовно

...
Не във всички региони по света хората имат възможност редовно
Коментари Харесай

С какво сушените плодове са вредни за здравето

Не във всички райони по света хората имат опция постоянно и целогодишно да употребяват пресни плодове. Ето за какво съществуват различни способи за запазване на събраната годишна продукция: консервиране, заледяване и дехидратация - сушене.

Но казусът е, че консервираните плодове губят множеството от потребни свойства и витамини, замразените не постоянно могат да се съхраняват дълго време - замразяването им може да е осъществено погрешно. Дехидратацията си остава повсеместен метод, оповестява Harper`s Bazaar.

Сушените плодове се отличават с продължителността на предпазване и запазването на комплекса от потребни и хранителни субстанции. Но има най-малко три пункта, които би трябвало да се вземат поради при потреблението на сушени плодове и които могат да бъдат рискови за здравето.

На първо място би трябвало да се помни, че при премахване на влагата в сушените плодове си остават всички калории, без значение от намаляването на размера и масата на плодовете. Ето за какво, в случай че изядете 100 грама пресни плодове, това не е същото като да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР