Не, това не е тунинг на Lada Kalina, нито пък

...
Не, това не е тунинг на Lada Kalina, нито пък
Коментари Харесай

Такъв Lexus едва ли сте виждали

Не, това не е тунинг на Lada Kalina, нито пък е първообраз на хечбека Daewoo Lanos. Пред вас е един слабоизвестен концепткар на Lexus. Той се появява на бял свят през 1994 година, а името му е Landau. Опитите на Lexus да създадат хечбек датират от дълго време, само че същински модел от този сегмент се явява Lexus CT200h. В началото на 90-те години на миния век обаче японците се обръщат за помощ към гениалния Джорджето Джуджаро.От ItalDesign одобряват поръчката и без особени старания основават много порядъчен хечбек, като за основа употребяват скъсена платформа от Lexus GS. Сред истинските му екстри е и шибедах за пасажерите откъм гърба.

В салона са употребявани скъпи материали, като натурално дърво и естествена кожа, а вариантите включват климатик, ел.регулируеми кресла и дори сателитна навигация - напълно по стандартите на марката.Най-интересното обаче се крие в моторния отсек на Lexus Landau. Там инженерите съумяват да набутат V-образен осмак с размер от четири литра и мощ 250 к.с. Освен това е налична и четиристепенна автоматизирана трансмисия.

Още нещо любопитно е, че въртящият миг се предава и към четирите колела на автомобила. За страдание концепцията не е пусната в серийно произвеждане, а другояче щеше да се окаже нещо като основоположник на така наречен хот-хечове.

Източник: обстоятелства.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР