Не търсим нов пенсиониран пилот, такива твърдения граничат с човешката

...
Не търсим нов пенсиониран пилот, такива твърдения граничат с човешката
Коментари Харесай

БСП вече тества кандидати за кмет на София

Не търсим нов " пенсиониран водач ", такива изказвания граничат с човешката нелепост. " Софйският Румен Радев " е търсене на триумф на локалните избори през 2019 година, сходен на триумфа, реализиран от Румен Радев на президентския избор, декларира в изявление за OFFNews.идерът на БСП-София и началник на групата съветници на левицата Калоян Паргов. 

Г-н Паргов, за какво се стигна до подобен скандал с депутата проф. Иво Христов – поради поддръжката на тезата, че Червената войска е избавила българските евреи или поради обидата към българските жители, че 80% са дебилни?
Представянето на тезата за ролята на Червената войска в медиите по този метод приличаше малко на подправена вест. Да си зададем въпроса по този начин „ Ако Хитлер беше победил тотално в Европа, щеше ли да остане жив евреин? Оотговорът е явен. Става дума за това, че държавните управления и обществата в Европа са се съобразявали с хода на Втората международна война. В това число и политиците в България по времето на фашизма, чието битие у нас в последно време доста се отхвърля, за жалост. Както и антифашисткото придвижване.
Това, което се загатна е, че ходът на войната предопределя какво ще се случи с българскте евреи – актът на самото избавяне никой не отхвърля. Всички еврейски организации във всички страни, където са дейни, включително и българските, признават ролята на антифашистката битка за успеха над фашизма и хитлеризма.

А думите на проф. Иво Христов, почитан представител на академичната общественост, народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия, които е изпуснал, са резултат по-скоро на страст, в сравнение с сериозен размисъл. Той сервира своите извинения. Имало е сходни случаи и с други политици, в това число и с сегашния министър председател. Сега се употребява като контраофанзива против офанзивите на Българска социалистическа партия към ръководещите.

Но, че това не е опрощение за постъпката, е неоспоримо.

Ходихте ли към този момент да видите лъва пред НДК, харесва ли ви?
Бях доста впечатлен, че хората не го възприемат като реликва, а си вършат фотоси и селфита, което е показателно за направеното от общината. Събори монумент, който въплъщаваше 1300 години българска страна, и сложи лъв, с който хората да си вършат селфита.

Сега вършим втора неточност – някой решил да ни подари нещо, което на него му се коства скъпо, да го сложим в центъра на София, без значение, че това е мястото на някогашния пантеон. Говоря за „ Бронзовата къща “. Преди месец на комисия по просвета от Българска социалистическа партия предложихме на това място да се построи монумент на хан Аспарух. Такъв монумент няма у нас. Това е забележима част от столицата, минават стотици непознати туристи, жители, пешком, велосипедисти, с коли. Паметник на Аспарух би символизирал единството на българите през разнообразни интервали, в това число и тежки.
Добре, ще я сложим тази „ Бронзова къща “, която хората към този момент назовават „ Бронзовия пантеон “, за една година. Но дано от в този момент институциите да стартират подготовката на това място да има монумент, който да символизира единството на българската държавност и народ. Да кажем пред всички, че се сплотяваме към това.
Мисля, че София заслужава това като столица. Нещо, което да ни сплоти, без значение на партийна принадлежност и пристрастия ляво - дясно.

Като говорите за обединяване – по-обединена ли е Българска социалистическа партия след конгреса от октомври?
В цялата история на Българска социалистическа партия – 126 годинии, лявото се е проявявало в разнообразни форми. В Българска социалистическа партия разговорът – дали на по-висок звук или не, постоянно е съществувал и е част от партийния развой. Такива обстановки е имало преди и ще има отново. Не бива да им се отдава толкоз огромно значение.

Какво имате поради под „ сходни обстановки “?
Имам поради полемики за метода на правене на политика, присъединяване на партията в политическия живот, метода на водене на партията... И несъмнено – цели и цели. Конгресът беше еманация на всичко това, можеше да се случи и по по-добър метод, само че това е мотив за размисъл.

Няма да има потребност от монумент пред „ Позитано “, който да оказва помощ като знак на единството?
Говоря за държавничество и държавнически метод, тях поставям преди всичко пред партийния интерес. Той е под националния.

Пръв заговорихте преди конгреса за избор на съмнение, в този момент ще се внася, това народен интерес ли е?
Да, по време на Градската конференция на Българска социалистическа партия в София. Вотът на съмнение демонстрира най-добре несъгласието на една опозиционна партия с метода, по който се ръководи страната. Ако създадем съпоставяне с вотовете, които се внасяха от парламентарната група на Българска социалистическа партия в предходния парламент, когато депутатите ни бяха доста по-малко на брой, това беше част от опозиционното държание. В противоположен случай казваш – абе не са добре нещата, но ги одобряваме. Което не подхожда на нашето говорене. 

А не е ли вотът това, за което отново Вие говорехте преди конгреса – Българска социалистическа партия да спре със самоанализите и да премине към деяние? Тоест – избор, който ще помогне повече на Българска социалистическа партия, в сравнение с да докара до рухване на държавно управление?
Не, този избор би трябвало да покаже на ръководещите, че равнището на главозамайване, на възприятие за безотговорност, е стигнало до сериозна точка. Налага се малко да се освестят. Да осъзнаят къде се намират и по какъв начин ръководят. Не единствено на централно равнище, а и по места. Говорим за цялостен модел, за система на ръководство, която дава уродливи резултати в страната като цяло.
И в неналичието на чувството у жителите за онази правдивост, в името на която ГЕРБ пристигна на власт през 2009 година. Това беше главното заричане на Борисов, с което завоюва против Тройната коалиция.

Ако се стигне до предварителни избори след председателството, Българска социалистическа партия ще може ли да ги завоюва?
Това, че идват избори, кара структурите на партията да стартират да се активизират. Мобилизира се и нашият електорат. Българска социалистическа партия би трябвало да бъде подготвена за избори, без значение дали те ще са предварителни парламентарни или постоянни европейски и локални.

А концепцията Българска социалистическа партия да издигне за кмет на столицата „ Софийския Румен Радев “ набира ли скорост?
Това не е просто концепция, а търсене на триумф на локалните избори през 2019 година, сходен на триумфа, реализиран от Румен Радев на президентския избор. Чувах мнения, че Българска социалистическа партия търси различен „ пенсиониран водач “ и други сходни, които граничат с човешката нелепост.
Търсим човек, който е добър управител, за предпочитане проектант или строителен инженер, тъй като е явно, че моделът учител-мениджър е привършен. Той се свежда до усвояването на няколко стотици милиони от европейски фондове. С тях се построи основа на централна инфраструктура – даже по няколко пъти, и метрото. Дотук. Не са санирани постройките на всички детски градини и учебни заведения. Сега се сетиха за наредбата за ред и сигурност в София, която не е променяна от 1993 година... И то в навечерието на председателството заради страха от митинги пред очите на чужденците и нуждата от обясненията за какво тези хора са недоволни. Не разбирам и приумиците да се затварят тоя или оня бул., да се прави пешеходна зона – както на бул. „ Витоша “, без да се намерения за околното пространство, по какъв начин ще се придвижват живеещите на прилежащите улици, по какъв начин ще се зареждат обектите и така нататък
За поредна година повтаряме, че икономическата рамка на транспортната система на София не е усъвършенствана, че пасажерът, а не парите би трябвало да е във фокуса на внимание, че общината е мащеха за хората от крайните квартали.
Хората желаят благоустройство на кварталите, в които живеят. Дори съседите на кмета Йорданка Фандъкова се подвигнаха на митинг.
Бюджетът на София за 2018 година, който следва да бъде признат, би трябвало да бъде с напълно нова философия. Има места, на които кракът на общината не е стъпвал от времето на социализма. Всичко е оставено на самотек, което към този момент е проблем. Разбираме, че парите постоянно не стигат, само че наболелите проблеми би трябвало да станат приоритет.

Какво съгласно Вас би трябвало да се прави в София?
Необходимо е административно преустрояване на столицата, понижаване броят на регионите, основаване на опция за избор на районни общински съветници и понижаване на градските съветници в СОС от 61 на 31 или на 21. Решаване на проблемите на допустимо най-ниското ниво - районното, което е най-близо до хората. Да почувстват, че налозите и таксите, които заплащат, общината им ги връща като грижа за възстановяване на средата в региона, в който живеят. Необходима е децентрализация на районните общини, те да имат лични бюджети и да вземат решение проблемите на хората по места.

Имате ли към този момент някого поради за претендент за кмет на София?
Правим изследване на публичното мнение, с цел да може този облик на управител да получи съответни черти. И след това да наслагваме избрани персони върху него. Може да бъде и човек, който е добър управител в IT бранша, в случай че желаеме София в действителност да стане цифрова столица.
Хората ще очертаят облика на индивида, който желаят да ги ръководи. Проучването е и с фокус групи да забележим другите общности какви упования имат.

А вие за какво не желаете да се кандидатирате за кмет на София?
Преценявайки психическите и политическите настройки в София през последните 28 години, си даваме сметка, че мъчно бихме съумели с една чисто партийна кандидатура, без значение коя е тя. Считам, че не е пристигнало времето за такава кандидатура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР